Un cop més, el bàsquet s'haurà d'esperar

Els sèniors masculins de Lluïsos i Vedruna, al torneig Vila de Gràcia 2019
Els sèniors masculins de Lluïsos i Vedruna, al torneig Vila de Gràcia 2019 | Xavier Sendra

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

Quan al setembre vaig emprendre aquesta aventura nova amb L'independent, un dels al·licients de cobrir la informació esportiva era fer seguiment del bàsquet gracienc. Tornar al recinte més antic i al més nou de la Vila: la pista de Lluïsos, un escenari històric construït el 1962, i el pavelló Josep Comellas, la construcció més recent. Trepitjar una altra vegada l'emblemàtic pavelló de la Creueta del Coll. Presenciar el retorn del sènior femení del SaFa Claror a Copa Catalunya i el debut en aquesta categoria del sènior masculí del Claret. Abans que les primeres restriccions de l'octubre ajornessin el primer intent de començar la lliga en aquesta categoria, un altre dels grans atractius era tornar a viure un derbi gracienc entre els sèniors masculí de Lluïsos i Vedruna, en l'any del 75è aniversari de l'equip blau.

La congelació de la competició ens ha fet fixar-nos més en aquest esport al carrer

El fet que parlem d'una competició nacional i no es tracti d'una competició estatal (l'exemple del primer equip del Gràcia Futbol Sala amb la 3a Divisió és clar), obliga a endarrerir l'inici de lliga, que tot apunta a un canvi final de format. Mentrestant, els clubs graciencs reclamen poder almenys entrenar-se per no perdre forma física, ja força afectada a aquestes alçades de la no-temporada.

Però aquesta congelació de la competició ens ha fet fixar-nos més en el bàsquet de carrer, quan s'ha permès practicar. Un bon exemple és la pista de l'avinguda de Vallcarca, davant de la parada de metro.  Aturar-se una estona a veure com hi juga gent de totes les edats, posant-se atenció en els detalls, pot arribar a ser un gran espectacle. Aprofiteu, perquè és un solar afectat on hi construiran pisos de lloguer i cooperatius.