El tractament informatiu local de les eleccions

Una parades informativa electoral d'ERC al passeig de Sant Joan
Una parades informativa electoral d'ERC al passeig de Sant Joan | À.G.P.

Director de L'independent de Gràcia

@albertbalanza

Rara vegada veureu per part del director d'aquest setmanari un posicionament polític que pretengui condicionar els lectors, i avui no serà una excepció. Sempre hem defensat, des d'aquesta publicació local, amb humilitat i alhora amb risc, que tots els partits s'han de trobar còmodes a l'hora d'explicar els seus posicionaments i projectes, que cap d'ells ha de poder dir mai que no ha tingut les portes obertes per explicar-se, que ningú pugui dir que hi ha una intenció del periodisme per vetar o afavorir uns o altres. Spòiler: intenció sempre, propaganda mai. Tenim una línia editorial molt clara, però fins i tot preferim afavorir aquells que hi estan més allunyats perquè a L'Independent s'hi trobin també a gust. 

Tenim ganes que s'acabi la campanya, que els nostres dirigents locals tornin a ser normals

En aquestes eleccions, tenses com totes les últimes però no tan pròximes a nivell de districte com les eleccions municipals, hem decidit algunes coses que és bo que el lector sàpiga: 

1- No hem fet entrevistes a cap dels candidats. No hem considerat rellevant entrevistar un dirigent que no pugui concretar res que s'apliqui a nivell de Gràcia. Tampoc la majoria dels candidats locals anaven en llocs de sortida. O tots o res. 

2- Hem publicat totes les tribunes d'opinió que se'ns han proposat. Sempre diem que sí a tothom. 

3- Ni en aquestes setmanes de precampanya i campanya ni en els propers números, farem el joc a l'extrema dreta. Per a nosaltres, no existirà. Ni als resultats. 

Tenim ganes que s'acabi la campanya, volem votar com qualsevol veí, que els nostres dirigents i militants locals tornin a ser normals, que s'acabi el palmerisme sectari que impregna tots els partits, que torni el fair play de Gràcia.