'PERSICAS'

L'edició 2020 de Sant Medir es va celebrar amb normalitat abans de la crisi sanitària
L'edició 2020 de Sant Medir es va celebrar amb normalitat abans de la crisi sanitària | Albert Vilardaga

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

S’està acostant un dels dies màgics de l’any i ja estic assumint interiorment que no serà com els viscuts anteriorment. Sí, Sant Medir no es podrà fer com sempre. No em sabria tan greu si darrera de tot això hi hagués una política coherent i intel·ligent. Tenim un nom que està sempre per sobre nostre, i que era desconegut per la majoria, però que ara ens ensenya com hem de viure, el PROCICAT. Un organisme, titella de la política, incoherent de màxims, sense un rumb marcat, prenent decisions que semblen adoptades jugant als xinos...En resum, un gran estament de gestió. Aquest té clar que les coses que es puguin fer al carrer són un niu de virus i contagis, igual que fer esport al gimnàs, veure un concert, fer teatre, fer extraescolars...

Tenim un nom que ara sempre està per sobre nostre i ens diu com hem de viure

Però resulta que els nens van a classe, la gent treballa, es pot agafar el metro i, ves per on, el diumenge es pot anar a votar. Un total de sis milions de persones amb COVID o sense podran sortir de casa i anar a espais tancats a exercir el seu dret a vot... DRET a vot... DRET...quina paraula més maca. Els altres drets que ens han retallat indiscriminadament, ja no són tan drets. Aquest és el DRET. Votar, participació política, manifestació. És molt curiós que tots els drets que sí tenim són del sistema polític. Ni tan sols tenim el dret a la salut, bé, si tens COVID sí, sinó ja es complica la cosa.

Podria explicar moltes experiències, però no tinc prou espai. En conclusió, aprofiteu que us deixen tenir un dret, que, quan passi, desapareixerà durant quatre anys i ja no ens necessitaran.