Una dona entrena un equip masculí de futbol

Què passaria si la sèrie 'Heimebane' es traslladés al Nou Sardenya?
Què passaria si la sèrie 'Heimebane' es traslladés al Nou Sardenya? | À.G.P.

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

Què passaria si una setmana obríssim la secció d'Esports escrivint: la temporada vinent es presenta amb novetats a l'Europa. El club té tancada la contractació d'una entrenadora per al primer equip masculí. Evidentment, es tracta d'una ficció, inspirada en la protagonista de la sèrie de televisió Heimebane, estrenada el 2018. Aquesta producció noruega narra la història d'una tècnica de futbol que decideix agafar les regnes d'un conjunt masculí fictici, el Varg IL, que acaba de pujar a l'Eliteserien, la primera divisió d'aquest país escandinau. L'actriu Ane Dahl Torp interpreta de manera magistral el paper d'Helena Mikkelsen, tota una pionera.

Seguint 'Heimebane' és inevitable traslladar aquesta sèrie televisiva de Noruega a Gràcia

Heimebane desgrana els diferents vessants del món del futbol, un esport que, com a Gràcia, desperta passions. S'hi tracta, com a tema central, la repercussió a tots els nivells del fet que una dona entreni per primera vegada un equip masculí, amb les reaccions masclistes que es podrien traslladar perfectament a d'altres àmbits laborals. També el paper dels patrocinadors, el rol de la presidència d'una entitat o com els jugadors joves gestionen la pressió davant partits d'exigència molt alta.

Seguint aquest serial ha estat inevitable pensar que succeiria si canviéssim la samarreta blau cel del Varg per l'escapulada de l'Europa, i si en comptes de l'Ulsteinvik Stadion ens translladéssim al Nou Sardenya. Quines reaccions tindria l'afició al nou fitxatge? Com tractaríem aquesta notícia els mitjans d'informació local? Quina resposta tindria la plantilla a la incorporació i quina rebuda tindria la nova entrenadora? Heimebane també trasllada el desig de normalitat d'una frase com aquesta: una dona entrena un equip masculí de futbol.