27 anys

Afició i plantilla de l'Europa celebren l'ascens al Nou Sardenya. Ramon Ortiz, al centre de la imatge, amb la samarreta escapulada groga
Afició i plantilla de l'Europa celebren l'ascens al Nou Sardenya. Ramon Ortiz, al centre de la imatge, amb la samarreta escapulada groga | À.G.P.

Minut 93, contraatac de Ricky Vidal, Ricky Vidal trepitja àrea, la passada cap a Éric... i la catarsi col·lectiva, esclat, 27 anys amb un descens a Primera Catalana, play-offs de mal record, i només l’alegria de la Copa al 2015 quedaven enterrats, l’Europa és equip de Segona. 

Això també és fruit d’una nova fornada d’europeistes anomenats Eskapulats que han forjat un canvi de xip al club, retornant el positivisme a l’estadi

La feina feta als despatxos per les juntes d’Isern, De Bode i Martínez, a les banquetes per Dólera, Poch, Esteva i Vilajoana, i la tossuderia per ascendir d’una plantilla encapçalada pel seu capità Alex Cano remant junt amb jugadors ja històrics com Alberto, Uri, Varona i tots els que han arribat després donava els seus fruits.

Això també és fruit d’una nova fornada d’europeistes anomenats Eskapulats que han forjat un canvi de xip al club, retornant al positivisme a l’estadi, dels europeistes de pedra picada com els del Caliu, Cavallers, els BenPlantats, en Ponsa, en Santi... i tants altres que mai han deixat que el vaixell s’enfonsi, i dels que ja no hi són, però segur que han seguit remant com la Cinta, en Ramon Vergés o en Ferran Blasi.

Ara toca retornar a aquest equip el que li ha donat a la Vila, des de la Casa Gran amb el necessari canvi de gespa, i des de el veïnat omplint diumenge rere diumenge les grades del Nou Sardenya. 27 anys d’espera bé s’ho valen, no?

Ramon Ortiz, conductor del programa de Ràdio Gràcia 'Toc Escapulat'