Passadís d'honor

Els jugadors artífexs de l'ascens el 1994, diumenge passat a la gespa del Nou Sardenya
Els jugadors artífexs de l'ascens el 1994, diumenge passat a la gespa del Nou Sardenya | Àngel Garreta

Aviat farà 27 anys d’aquell ascens irrepetible. Els herois del Perfecto Rico Mira mai no oblidaran aquell capvespre del 12 de juny del 1994 al camp del Pinós CF. Amb l’entranyable Pep Rovira portant el timó del vestidor i amb una junta directiva molt sacrificada, l’Europa va pujar de categoria gràcies a un conjunt de jugadors que van esdevenir una veritable pinya. Una unió que també s’ha donat aquesta temporada i que ha estat una de les claus de l’assoliment de la Segona RFEF. Les temporades 1993-94 i la 2020-21 no són comparables perquè la Tercera d’ara té molt poc a veure amb la de fa quasi tres dècades. Tampoc no podem posar al mateix sac els títols de campions assolits les temporades 1961-62 i 1962-63 perquè encara hi trobaríem més diferències. 

Destaco la tendresa del passadís d’honor que l’equip de David Vilajoana va fer diumenge passat als futbolistes de l’ascens del 1994

Això no obstant, destaco la tendresa de la imatge del passadís d’honor que l’equip de David Vilajoana, campió per mèrits propis, va fer diumenge passat als futbolistes que van conquerir l’ascens el 1994. La complicitat entre els jugadors actuals i els veterans que van assistir a l’homenatge va plasmar-se amb els aplaudiments i les abraçades recíproques, davant la mirada emocionada dels qui hem viscut moltes alegries i alguns desenganys amb l’Europa. Per a mi, aquesta és la part més humana d’un futbol, cada cop més impersonal i fred i farcit d’hipocresia i e-diotades.

Admeto que no soc objectiu puix em deixo portar per la nostàlgia. Però, veure els somriures dels Rovira, Ventura, Capella, Carvajal, Surrallés, José Manuel, Àlex, Colomé i Revilla i dels europeistes més a antics m’omple de felicitat. A alguns d’ells, la vida els ha canviat en els darrers anys o mesos i mereixien una tarda d’estimació  com la de diumenge passat. Un alè de vida i esperança.