Hem vingut a aprendre, el resultat tant ens fa

El sènior femení del Bàsquet SaFa Claror, fent pinya després de la derrota contra el Cerdanyola
El sènior femení del Bàsquet SaFa Claror, fent pinya després de la derrota contra el Cerdanyola | À.G.P.

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

Aprendre de les derrotes. Fàcil de dir però difícil de dur a la pràctica. Sobreposar-se a un partit perdut, analitzar els errors, preparar-se per al següent encontre, aplicar el que s’ha practicat durant la setmana… La dificultat s’incrementa quan la tònica habitual és la derrota.

A Gràcia tenim actituds exemplars d'equips que se sobreposen a les dinàmiques negatives

A Gràcia tenim actituds exemplars d’equips que a pesar del cop dur de perdre un partit cada cap de setmana, l’endemà s’aixequen i tornen a entrenar. "L'objectiu mínim és aprendre", assegurava al gener l'entrenador del sènior femení de waterpolo del Catalunya, Gabor Egedi, quan l'equip ocupava la penúltima plaça. Ara aquest conjunt té la satisfacció d’haver superat l’objectiu inicial: es va classificar per al grup que disputa el títol i va poder jugar la Copa del Rei. Ha tancat la participació en aquesta segona fase amb una victòria i nou derrotes. En futbol sala, el tècnic del primer equip del Gràcia FS, Albert Higueras, explicava al desembre: "La gent té ganes, li posa treball per escoltar i intentar corregir". Aleshores el conjunt taronja era cuer i es preparava per afrontar la permanència.

En una dinàmica negativa de resultats s’han situat el sènior masculí del Vedruna Bàsquet i el femení del SaFa Claror. A només dues jornades per tancar la lliga regular a Copa Catalunya, tots dos equips mantenen el comptador de victòries a zero. Lluny de desmoralitzar-se o tirar la tovallola, els equips tècnics acompanyen. "L'actitud i l'esforç dels jugadors és increïble", explicava Marcos López, entrenador del Vedruna masculí, a principis d’aquest mes. Sense drames però aprenent dels errors. Perquè hem vingut a aprendre, el resultat tant ens fa.