Balet i Blay

Façana de l'antic edifici de Balet i Blay, al passeig Mare de Déu del Coll
Façana de l'antic edifici de Balet i Blay, al passeig Mare de Déu del Coll | À.G.P.

Estic astorada i emprenyada! Acabo de llegir que l’edifici de Balet i Blay s’enderrocarà per fer-hi un de nou de deu pisos d’alçada! Suposo que de luxe com els que van substituir les dues casetes del costat. Cada cop entenc menys el que passa, com deia una cançó d’en Raimon “no sóc d’aquest món”. Primer no es cataloga l’edifici com a patrimoni i després es permet aquest desfici. 

Fa anys que el Coll reivindica la seva memòria històrica lligada al món del còmic

Ara fa un any, em vaig permetre de fer-ne una proposta d’utilització en el sentit abans indicat, que podeu llegir al bloc Dones del Coll, lligat amb una proposta cultural que abastés tot el barri del Coll. Barri que porta molts anys reivindicant la seva memòria històrica lligada al món de la La Bruguera i el Còmic. El Grup d’Història del Coll, amb el suport de moltes entitats del barri i de la gran tasca que s’ha fet des del Centre Cívic El Coll-La Bruguera, no hem parat de treballar i demanar que el nostre fos el barri dels dibuixants de còmic. I, ara, aquesta patacada! Això no es fa de la nit al dia, hi ha hagut uns tràmits... I no s’ha pogut tenir en compte el sentir d’un barri per aturar-ho en el moment adequat?

Em ve al cap l’enrenou monumental per aconseguir l’Institut Vallcarca i no me’n sé avenir. No em queda més que el dret a protestar. I protesto enèrgicament!