Contaminats per una antena 5G

La plataforma veïnal ha celebrat una reunió aquest dissabte
La plataforma veïnal ha celebrat una reunió aquest dissabte | A.B.

Durant el mes de març, els llogaters de la finca del carrer Nil Fabra 11 ens hem llevat amb el tràfec d’operaris amb ferros, cables i altres andròmines amunt i avall per les escales i fent quelcom al terrat. Al mateix temps, veïns del voltant també hem observat, amb la mosca al nas, com es construïa una estranya estructura en aquest terrat: serà una xemeneia? Serà algun enginy per l’ascensor? Per sorpresa de tothom, i després de trucades i més trucades, ens assabentem que estan construint una antena de comunicacions de la nova tecnologia anomenada 5G. El veïnat ens hem posat en alerta: quins efectes sobre la salut pot causar-nos aquesta antena? Per què ningú, ni la propietat de l’edifici ni l’Ajuntament, ens han comunicat res?

Aquesta antena de telefonia no és innòcua i emet camps electromagnètics al seu voltant; ningú no ens assegura que no és perjudicial

Així, la propietat de la finca, que no viu a l’edifici, ha decidit embutxacar-se uns quants calerons, a costa que una multinacional de la telefonia instal·li una antena damunt nostre i enfocant a les llars; i l’Ajuntament de Barcelona, lluny del deure de vetllar i garantir la salut dels veïns i les veïnes, no veu cap inconvenient en atorgar les llicències i permisos corresponents. Aquest trio ja s’ha encarregat de pintar el monòlit metàl·lic que amaga l’antena amb el mateix color que la façana per camuflar i dissimular l’antena en qüestió, i que aquesta estructura passi desapercebuda i ningú l’associï amb el que és realment.

Igualment, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, tot i haver exposat sobre paper que “es desconeixen els efectes d’exposició mantinguda en el temps a intensitats baixes en qualsevol classe de freqüència”, tampoc no ha mostrat la seva posició sobre el desplegament d’aquesta nova tecnologia 5G; no ha demanat cap estudi ni de salut ni ambiental a les empreses instal·ladores, ni ens està podent garantir la seguretat dels ciutadans.

Aquesta antena de telefonia, com és evident i com adverteix la comunitat científica, no és innòcua i emet camps electromagnètics al seu voltant, per tant, el veïnat que residim a les seves immediacions podrem rebre un ventall d’emissions elevades, i avui en dia, ningú no ens pot assegurar que aquesta contaminació electromagnètica no és perjudicial per a la ciutadania. A més a més, diferents països d’Europa com Suïssa o Bèlgica i ciutats com Florència han aturat, aplicant el principi de PRECAUCIÓ, el desplegament d’aquesta tecnologia 5G fins a no estar segurs de la seva innocuïtat i per tal protegir el benestar de les persones.

Per tant, davant d’aquest risc i per tal de protegir-nos, instem a les administracions públiques, en aquest cas a l’Ajuntament de Barcelona i al Districte de Gràcia, competents en salut i urbanisme, a aturar la posada en marxa de l’antena 5G del carrer Nil Fabra número 11, fins que no es garanteixi la salut de les persones.

Veïns i veïnes del carrer Nil Fabra 11 i entorns