De Teixidor a Texidó (II)

Jordi Texidó Mata (Barcelona, 1929)
Jordi Texidó Mata (Barcelona, 1929) | Josep Callejón Giménez

Jordi Texidó Mata (Barcelona, 1929) -nascut al barri del Coll Vallcarca- va reprendre els estudis de música quan es va jubilar, continuant amb la creació de noves composicions de diversos gèneres musicals. Entre les seves composicions més destacades es troben principalment sardanes, com ara ‘L'Anella Màgica’ (2007), ‘Brindem amb cava’ (2010), ‘L'Abril de Calella’ (2010), ‘El petit Fernando’ (2011), ‘Laura, un somni’ (2012), ‘La rotllana de l'amor’ (2013) i ’Gala, llum de mar’ (2016). 

El 2007, Jordi Texidó Mata va estrenar la sardana ‘Records del meu barri Coll-Vallcarca’, una composició que va crear en homenatge al lloc que el va veure néixer

El 8 de setembre de 2007, va estrenar la seva sardana ‘Records del meu barri Coll Vallcarca’, una composició que va crear en homenatge al barri que el va veure néixer. La interpretació va tenir lloc a la Plaça Salvador Allende a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell. A més, la seva sardana ‘Agulla d'Imant’ va ser interpretada durant la celebració dels Jocs Florals de Calella i, posteriorment, fou enregistrada en un doble CD commemoratiu de “Calella, capital de la sardana 2015”. 

Enguany, Jordi Texidó ha estrenat la sardana ‘L’Anyada noranta’, peça que va crear amb motiu de la celebració del seu norantè aniversari. També ha estat seleccionat en diverses ocasions per participar en el concurs la Sardana de l’Any, arribant a les semifinals del concurs. Actualment és tenor del Coro Valdeluz de Madrid, amb el qual ha fet gira per arreu durant aquests darrers sis anys. 

Ramon Texidó Font, net de Ramon Texidó Almasqué i fill de Jordi Texidó Mata, és ex-treballador de l’Editorial Bruguera i cronista i director del Diari del Maresme. 

Aquesta és la recepta que prescrivia el senyor Ramon Texidó Almasqué al seus amics, veïns, companys, família... Una fórmula magistral, amb teràpia i dosificació de com viure la vida sense complicacions, sense excessos, sense enfrontaments, gaudint del que tens sense desitjar el que tenen els demés, fent fàcil el que es posa difícil i accessible l’impossible, envoltar-se de gent positiva, estar preparat per esperar l’inesperat i no perdre l’esperança de que l’inesperat sigui allò que esperem.

Josep Callejón Giménez, Grup d’Estudis Coll - Vallcarca

Recepta de Ramon Texidó Almasqué per viure bé