Insisteixo

La pandèmia ens ha deixat ben tocats a tots i totes
La pandèmia ens ha deixat ben tocats a tots i totes | Cottonbro-Pexels

Terapeuta familiar Gestalt i PNL

@ClaraDarder

Fa una setmana que estic esfereïda. M'han arribat notícies de tres joves que s'han llevat la vida. Ara mateix escrivint l'article ha sortit la notícia d'una noia mes. Bufa! Ningú del seu entorn s'ho esperava i per tant encara hem d'estar més preocupats. No només pel desenllaç final, sinó per la inòpia que hem tingut, els del voltant, que no ho hem detectat. Com és que no ho hem vist?

El resultat final de la pandèmia ens ha provocat la reducció de la vida social

Furtar-se la vida no és gens fàcil i aquests i aquestes joves que ho han fet, ho havien d'estar passant molt malament com per arribar en aquesta decisió. Desesperats per la seva realitat, i no veient llum al final del túnel, han decidit marxar. Com podem fer per donar-los un cop de mà en aquestes edats?

L'altre dia amb un psiquiatra amic conversàvem que la pandèmia ens ha deixat ben tocats a tots i totes. Dèiem que en una societat capitalista com la nostra l'individualisme ja hi era present i les xarxes ens aïllaven cada dia més, però el resultat final de la pandèmia ens ha provocat la reducció de la vida social. La simplificació de les converses amb amics, el reduïment de les trobades en grup, la mancança de cultura que ens oxigena la ment, i moltes altres coses que ens fan ser més feliços. Tot allò on de ben segur podíem apaivagar les nostres dificultats emocionals, maldecaps i conflictes personals.

Cadascú de nosaltres desxifra els esdeveniments des del seu prisma i aquest a voltes pot ser molt obscur. Des del món de la teràpia ajudem en aquests i aquestes joves a valorar alternatives, altres possibles lectures davant la incertesa i l'ajuda grupal és molt eficaç en aquestes situacions. En el @sokkisok hi treballem de valent per escoltar-los. Alerta, adults! Respongueu davant de les demandes.