Només 114

L'assemblea de l'Associació Cultural L'independent de Gràcia, el 15 de juny passat
L'assemblea de l'Associació Cultural L'independent de Gràcia, el 15 de juny passat | Cedida

Si estàs llegint aquesta columna és perquè tens a les mans o a la pantalla L’Independent, el setmanari gratuït més antic de la ciutat. Si estàs llegint aquesta columna és perquè t’interessa el que passa a la Vila i t’agrada estar informada, sobre temes polítics, socials, culturals, moviments veïnals, històrics, esportius o articles d’opinió. Si estàs llegint aquesta columna, has de saber que s’imprimeixen cada setmana 8.500 exemplars gratuïts que es distribueixen a 700 punts del districte. El 80% de l’economia que sustenta aquesta proesa prové de fonts privades: publicitat, sòcies i socis, entitats... També has de saber que hi treballen professionals amb dret a cobrar un sou just. A més de col·laboradores i voluntàries que hi aporten el seu temps perquè els agrada escriure i formar part de la comunitat a través d’aquest mitjà plural i lliure.

Durant la pandèmia aquest setmanari no va fallar mai malgrat les dificultats

Si encara estàs llegint aquesta columna, segur que saps que durant la pandèmia, L’Independent no va fallar mai i va doblar esforços per tirar-lo endavant malgrat les circumstàncies i dificultats que ens envoltaven. Ser al peu de canó, és ser-hi sempre.

Per això costa de creure que aquest setmanari que llegeixen en paper aproximadament 10.500 persones només tingui 114 –89 sòcies/socis i 25 entitats– que paguen una quota trimestral a l’abast de la majoria de butxaques. En format digital segur que el llegeixen moltes més. Sincerament ho trobo desproporcionat i alarmant.