Cultura popular, sí, gràcies

La rebuda de la Flama del Canigó, aquest dimecres a la plaça de la Vila
La rebuda de la Flama del Canigó, aquest dimecres a la plaça de la Vila | @cccpg

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

Sembla que per fi, poc a poc, comencem a veure com tornen a aparèixer les activitats de cultura popular pels carrers. Han estat molts dies de lluita a l’ombra, de poques possibilitats per la maleïda norma del Procicat i de grans decepcions a última hora per rebre nos contínuament, entre moltes altres combinacions que, de segur, s’han viscut al llarg d’aquest merdós any i escaig.

Tinc molt clar que per ser feliç i sentir-se complet es necessita la cultura popular

Sant Joan, amb la Flama del Canigó i les seves fogueres, sembla que serà definitivament, després d’un Sant Jordi a mig gas, el punt de partida per la revifalla. Ja es pot recuperar el terme Festa Major als permisos, tornen els àpats a l’aire lliure, ens podrem treure la mascareta als exteriors, les vacunes van fent el seu efecte...Però, estaria bé, que no ens relaxem i baixem la guàrdia pensant que tot està fet, que aquest maleït virus ja ens ha demostrat que si ens despistem una mica, torna amb molta força i ganes, les mateixes que les meves de poder participar amb els actes populars.

Diables, Gegants, Bastoners, Trabucaires, Castellers, Falcons, Sardanes, Tres Tombs, Pride, Sant Medir, Festes Majors, trobades, col·laboracions entre entitats... i moltes més històries, sabeu com us he trobat a faltar i espero, aquest cop sí,  que la nostra Festa Major em tregui una mica el mono.

Han estat dies molt complicats i encara haurem d’aguantar una mica més per poder fer segons quina activitat, però el que he tingut molt clar al llarg d’aquests dies és que per ser feliç i sentir-se complet, es necessita la meravellosa cultura popular.