Tradició espiritual budista

El budisme és una filosofia de la vida que explica la ment i l'univers
El budisme és una filosofia de la vida que explica la ment i l'univers | Cedida

Drukpa Barcelona és una entitat budista que té la seva seu a Gràcia, al carrer Badia, 24. Pertany a l'escola Drukpa del budisme Vajrayana de l'Himàlaia, el seu cap espiritual és el Gyalwang Drukpa, un dels líders espirituals més importants del món, reconegut per l'ONU amb el premi dels Millenium Developpement Goals per la seva tasca humanitària, ecològica i de defensa de la igualtat de gènere. L'escola Drukpa té monestirs de monjos i monges a l'India, Nepal, Buthan i molts centres arreu del món. A Europa és des del 1985, la seu europea és a Bretanya (França). 

Es pot sintetitzar en tres grans principis: no fer mal a cap ésser, ni físicament ni de paraula ni de pensament: fer actes positius; dominar la teva pròpia ment cultivant la concentració i la saviesa

La tradició espiritual budista Vajrayana arrenca amb el Buda Shakyamuni al 500 a.C. a l’Índia i després continua amb els grans realitzats de l’Índia. L’Escola Drukpa va ser fundada per Tsangpa Gyare, el primer Gyalwang Drukpa, al Tibet en el s. XII-XIII. És una escola que prioritza la pràctica. 

El budisme és una filosofia de la vida que explica la ment i l'univers, buda no és un ser exterior, és a l'interior de cadascun de tots els éssers, àdhuc els animals. L'ensenyança de Buda, destaca que no és suficient estudiar i reflexionar, cal posar-ho en pràctica i l'experiència dona la convicció. Es troba reunida al Kangyur i el Tengyur. Es presenta en tres vehicles principals: L' Hinayana - Vehicle Petit -, el Mahayana - Vehicle Gran -  i el Vajrayana - Vehicle del Diamant - que inclou els altres dos. 

Es pot sintetitzar en tres grans principis: 1) no fer mal a cap ésser, ni físicament ni de paraula ni de pensament, cosa que implica no menjar animals, per això es recomana el vegetarianisme. 2) Fer actes positius, també físicament, de paraula i de pensament. 3) Dominar la teva pròpia ment cultivant la concentració i la saviesa. 

El centre Drukpa Barcelona es va obrir el 2015, està sota l'autoritat espiritual del Gyalwang Drukpa. Normalment es fan diferents tipus de meditacions i activitats. 

El Vn. Drubpön Ngawang, representant a Europa del Gyalwang Drukpa, visita el centre dos cops l'any, fa conferències públiques a algun centre cívic o biblioteca de Gràcia, imparteix ensenyances sobre filosofia budista i cursos de meditació. 

El lama Jigme Yeshe, responsable del centre, dirigeix una pràctica setmanal de meditació els dimecres que inclou visualitzacions i recitació de mantres, i un dissabte al mes imparteix un curs de meditació SHI NE (scr. samatha) -quietud plàcida-, a més es fan les pràctiques de meditació corresponents a uns dies marcats del calendari lunar. 

Participem al GDI-Gràcia, a actes que organitza la CCEB (Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes), l'OAR (Oficina d'Afers Religiosos) de l'Ajuntament de Barcelona i AUDIR, com ara la Nit de les Religions. 

El voluntariat del centre col·labora i fa possible que totes les activitats es puguin dur a terme. El centre és obert a totes les persones que vulguin aprendre a meditar i conèixer el budisme. Esperem la vostra visita, sereu benvinguts i benvingudes! 

Per saber-ne més: www.drukpabarcelona.org

Drukpa Barcelona