Una ciutat i un barri homòfobs

Concentració contra les darreres agressions homòfobes, aquest dimarts a la plaça de la Vila
Concentració contra les darreres agressions homòfobes, aquest dimarts a la plaça de la Vila | A.B.

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Estic molt indignada i alhora trista amb els darrers atacs homòfobs que han tingut lloc els darrers dies a la ciutat, precisament en el mes de l'Orgull, un mes per recordar que una societat diversa i respectuosa amb les tendències sexoafectives de totes les persones és una societat més igualitària, justa i avançada. Resulta que la imatge de ciutat oberta i tolerant que tenia de Barcelona i també de Gràcia m'ha caigut als peus. L'homosexualitat encara està perseguida i criminalitzada a molts països arreu del món. 

Resulta que la imatge de ciutat oberta i tolerant que tenia de Barcelona i també de Gràcia m'ha caigut als peus

A casa nostra hem aconseguit molts drets i conquestes socials per al col·lectiu LGTBI però, en vista dels darrers atacs, és evident que encara ens queda un camí molt llarg, un camí ple d'entrebancs si tenim a l'extrema dreta representada a les institucions llançant missatges d'odi sense que passi res. Tinc la sensació que la llei protegeix només de paraula, però al carrer, a les escoles i a les famílies la realitat és una altra. És clar que s'ha de legislar per protegir els drets de totes les persones i protegir-les de la discriminació i la persecució social. Però també és evident que el treball s'ha d'estendre a d'altres àmbits, com ara l'educatiu.

Espero que el Dia de l'Orgull serveixi per alguna cosa més que fer-se fotos a les xarxes socials amb la bandera arc iris.

D. Encinas