La puta gent jove

Ets el mateix que has sacrificat les visites a l’àvia des de fa mesos
Ets el mateix que has sacrificat les visites a l’àvia des de fa mesos | Helena Lopes / Pexels

Periodista i Guionista

@ernestcauhe

Les notícies diuen que t’has enrolat a un viatge “sense normes” i amb “botellots diaris”. Que has estat el “primer en fer celebracions al carrer sense mascareta”. Que als locals d’oci nocturn “t’abaixes la mascareta quan no toca” i t’arrambes massa en ballar. Fa un any i mig que et miren malament quan jugues a ping-pong a la plaça. Fins i tot t’han tractat de delinqüent i de puta quan has buscat un rotllo de Tinder en plena efervescència hormonal.

Has aturat tot el teu món per salvar els altres; però al moment més inestable i perillós

Però ets el mateix que has sacrificat les visites a l’àvia des de fa mesos. Has fet any i mig de classes de 8 hores diàries estrictament virtuals. Ni coneixes els companys d’aula sinó el seu impostat avatar. El bar de la uni no saps ni on para. I per pagar-te la matrícula fas classes de piano a dos marrecs motivats. I els ensenyes les notes de Cinema Paradiso i els parles de Beethoven o Sofia Carson o Selena Gómez. O fas guàrdia al menjador i als patis i punxes l’últim ritme reggeatonero… això sí que és digne de reprovar.

Ara prepares casals i acampades com si t’hi anés la vida. Saps que als més petits els hi va. I saps d’amics i amigues que han acabat al psiquiatre i alguna que altra autolesió has confessat. I és que has aturat tot el teu món per salvar els altres, la pandèmia t’hi obligava, però al moment més inestable i perillós de la teva trajectòria vital. Si ets un més d’entre la “puta gent jove”, et vull dir gràcies. Cal reconeixe’t el sacrifici. Ens has salvat i et salvaràs.