El dret a una subsistència garantida

Vista del pati de la residència Erasmus, espai d'acollida de persones sense llar
Vista del pati de la residència Erasmus, espai d'acollida de persones sense llar | À.G.P.

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

La ICE és la iniciativa ciutadana europea per una Renda Bàsica Universal Incondicional Individual i Suficient per a tots els ciutadans de la Unió Europea. Aquesta iniciativa l'estem impulsant des de 22 països, ja que tant el Parlament europeu com la Comissió europea ens demanen un milió de firmes per començar a parlar d'aquesta important no només mesura social sinó dret humà, que en aquesta pandèmia s'ha aguditzat la fractura social, la desigualtat i la incertesa del futur. 

Tothom tenim dret a tenir la subsistència garantida. El patrimoni i la riquesa social és una contribució de totes les persones i per això mateix ha de ser redistribuït

Aquí, a Espanya, encara anem per la meitat del número de firmes que necessitem reunir. Per això demano a tothom, des del col·lectiu Eureka, ajuda per donar a conèixer la RBUI, que nosaltres defensem i que és qüestió de temps que es materialitzi. L'última setmana de setembre volem organitzar activitats de difusió d'aquesta iniciativa i ens agradaria arribar al màxim número de persones a la ciutat de Barcelona per a que coneguin aquest important projecte de llei que sortirà de la pressió popular i no des de les cúpules allunyades de la gent.

Tothom tenim dret a tenir la subsistència garantida. El patrimoni i la riquesa social és una contribució de totes les persones i per això mateix ha de ser redistribuït. Podeu trobar més informació a rentabasicaincondicional.eu.

Esther Bass