Responsabilitat

Veïnat de Joan Blanques de Baix de Tot, elaborant guarnits al seu local
Veïnat de Joan Blanques de Baix de Tot, elaborant guarnits al seu local | À.G.P.

Serà que avui ho veig tot negre -no sé si aquest és també un dels efectes secundaris de la vacuna, que me la van posar ahir-, però crec que encara haurà de passar un temps fins que tornem a viure la vida com la vivíem abans. Fa uns dies, m’horroritzava en veure que al parc de davant de casa (a Alemanya) s’organitzava una festa multitudinària sense mascaretes, ni tests d’antígens… només demanant que es respectés la distància. Com podreu imaginar, quan l’alcohol ja havia fet efecte entre els assistents, el metre i mig de rigor es va convertir en no més de 20 centímetres. El resultat d’aquesta macrotrobada es pot constatar una setmana més tard: el nombre de positius de COVID a la ciutat ha pujat de forma considerable. Així que, si realment volem recuperar la nostra vida precorona, millor que apliquem la màxima de piano, piano, si va lontano. Si no, ens quedarem estancats en una muntanya russa tant pel que fa al nombre de casos, com pel que fa a les emocions.

Si realment volem recuperar la nostra vida precorona, millor que apliquem la màxima de 'piano, piano, si va lontano'

El coronavirus ha vingut per quedar-se. I les vacunes no són el seu punt i final. Un cop ens injecten la de Moderna, la d’Astrazeneca, la de Pfizer, l’Sputnik… ni som invencibles, ni som immortals. I ho hem de tenir clar. Per això, un cop tenim la vacuna, hem de continuar sent responsables. Pel nostre bé, i pel de la resta. Només així podrem anar avançant cap a una normalitat que, molt em temo, ja mai serà la d’abans.

Per tant, bona Festa Major adaptada a les circumstàncies. Gaudim-la des de la responsabilitat i el sentit comú. Que en unes setmanes ningú hagi de fer-se creus del perquè la nostra festa, la festa de les gracienques i graciencs, va celebrar-se.

Meritxell Díaz