Digueu-li moltes ganes

Membres de la comissió de Llibertat amb el guarnit que homenatja els 150 anys de Festa Major del carrer
Membres de la comissió de Llibertat amb el guarnit que homenatja els 150 anys de Festa Major del carrer | S.M.

Periodista i fotògraf. Aficionat al cinema, la història i els esports

@busky80

Digueu-li insistència, digueu-li persistència, digueu-li moltes ganes. Això és el que continuen demostrant els festers, el veïnat i la gent de Gràcia en general, dia rere dia, entrebanc rere entrebanc, Festa rere Festa.

Tots els que viuen i gaudeixen d’aquestes dates no han volgut donar res per perdut

A manca de pocs dies per a que es doni el tret de sortida a la Festa Major 2021, encara hi ha un munt de qüestions que resten a l’aire: encara s’està perfilant com i quan es podran muntar les barres de bar al carrer, els horaris de tancament ja han canviat vàries vegades... De fet, fins el passat 23 de juliol, amb la notícia de que el pregoner seria en Jordi Cuixart, no va quedar clarament confirmada que es portés a terme l’edició d'enguany. Només tres setmanes abans de l’estrena.

I és que, quan semblava que ho teníem tot de cara per una celebració més distesa que la de l’any passat, ha arribat una bufetada en forma de cinquena onada que ens ha tornat a la realitat pandèmica que vivim, i que ha tornat a omplir d’incertesa la forma que adoptarà la Festa aquest estiu.

Però aquí resisteixen els graciencs. Tossudament alçats davant les adversitats, tots els que viuen i gaudeixen d’aquestes dates no han volgut donar res per perdut, i s’han mantingut a punt per si finalment hi havia llum verda. Els ha estat igual si hi havia amenaces de suspensió, dubtes o modificacions. Ells han estat sempre preparats, inamovibles davant l’adversitat, perquè, si hi havia una mínima esperança de Festa Major, ells la farien possible.

Digueu-li insistència, digueu-li persistència, digueu-li moltes ganes.