Festes de mal record

Sostre guarnit de Festa Major, un capvespre de la celebració
Sostre guarnit de Festa Major, un capvespre de la celebració | A.B.

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Si dic que molts i moltes veïns i veïnes de Gràcia estem indignats amb el lamentable espectacle que han estat les Festes de Gràcia em quedo curt.

Gent de fora ens han vingut a destrossar la pau i la il·lusió que any rere any posem en aquestes festes

A banda del trist ventall de carrers guarnits, poquíssims enguany, el que veritablement ens ha deixat amb un mal record ha estat l'incivisme dels visitants. Carrers i places plenes a vessar i sense la més mínima consideració a la normativa que fa referència a dur mascareta i conservar les distàncies recomanades. Soroll, brutícia a dojo i vandalisme, i no les actuacions musicals -d'ínfima categoria moltes d'elles- ha estat l'espectacle més destacable d'aquestes tradicionals festes del nostre barri. Gent de fora ens han vingut a destrossar la pau i la il·lusió que any rere any posem en aquestes festes... No és un fenomen nou, és veritat, no és pas la primera vegada que passen aquestes coses, però enguany ha estat el pitjor que recordem els que com jo, fa molts anys som veïns de Gràcia.

Per desgràcia i per postres, tenim un govern municipal que és una vergonya. Possiblement el pitjor de la història de la Barcelona en temps de democràcia. Tenim una alcaldessa que ha deixat completament de banda les necessitats dels ciutadans de Barcelona. Per culpa de la seva pèssima gestió -no fot res!- Barcelona i el meu districte inclòs, Gràcia, avui són més conegudes per la brutícia, la delinqüència i l'incivisme.

De moment, l'any vinent, per les Festes de Gràcia, ens sumarem als veïns i veïnes de Gràcia que decideixen marxar i així estalviar-se més mal de caps... I amb una mica, més d'hora que tard, veurem com la ciutadania fa fora l'Ada Colau i potser ens replantejarem tornar amb l'esperança de gaudir de les nostres estimades Festes de Gràcia. Tant de bo!
Gràcies.

Jaime Saladrigas