Neix Kapura, el primer festival d'autoconeixement per a joves

Imatge d'una de les activitats del Kapura a Casa Sagnier
Imatge d'una de les activitats del Kapura a Casa Sagnier | Guillem Lloret Triola

Terapeuta familiar Gestalt i PNL

@ClaraDarder

La casa Sagnier va acollir el passat 2 i 3 de setembre el primer Festival d’Autoconeixement Jove sota el nom de Kapura. En sànscrit kapura significa element per allunyar els mals esperits. Precisament, l'objectiu de les organitzadores era "allunyar  tot el viscut aquest passat any, i posar nova vibra en el que viurem”, segons explica l'estudiant de Periodisme Ana Rubió Jiménez, creadora de la idea, a la qual s'han afegit Maria Martínez (20 anys), Rita Prat (20 anys), Pol Córcoles (20 anys), Rut Vázquez (20 anys), i la pròpia Ana (19 anys). 

Actualment no hi ha llocs per autodescobrir-se, apropar diferents tècniques de gestió emocional, comunicació no violenta i sexualitat

En aquest sentit han volgut trobar espais per a les joves que no estiguis vinculats a l’alcohol i les drogues. Per l'organització, actualment no hi ha llocs per autodescobrir-se, apropar diferents tècniques de gestió emocional, comunicació no violenta i sexualitat. Ingredients que han passat per la primera edició del Kapura.

El festival ha registrat un total 120 persones inscrites, de les quals el 80% rondaven entre els 18 i els 27 anys. “Tot un èxit per a una primera edició”, comenta Rubió.

Es van oferir xerrades i tallers, tant a l 'interior com a l’exterior de la Casa Sagnier, que en tot moment els ha donat facilitats per portar-ho a terme. Amb el concert de Mantras, actuacions de guitarra i les actuacions d'Improshow, han creat un festival ple d’emocions i noves realitats viscudes on valorar com viure més sanament.“Ho vaig descobrir per xarxes socials, i el primer que vaig pensar es que m’obriria portes per connectar-me amb altre gent de la meva edat”, explica Beatriz, assistent al Kapura. “Estic super agraïda, repetiré l’any que ve sense cap dubte, i penso que aquest festival ens servirà a totes per obrir horitzons personals”, afegeix.

Pol Córcoles explica que s’hi va tirar de cap per ajudar a l’Ana quan va sentir la idea; havia tingut problemes personals i l’Anna li va donar un cop de ma. Des de llavors va poder escoltar-se a ell mateix. Totes les assistents valoren la importància de conèixer-se i “gaudir de nosaltres mateixes sense amagar-nos”. Ja estan preparant la segona edició que es realitzarà l’estiu que ve.

Tots els tallers són exclusiu per a joves menors de trenta anys. En canvi, els espectacles, la classe de ioga, l’ecstatic dance, la xerrada d’introducció al most feta per Daniel de Suc de Vida i l’activitat de l’escriptora Esther Vallés es van obrir a tots els públics. L’estètica del festival així com el seu logo i cartells han estat dissenyats per l’Alba Saiz.