No se senten els tambors

Reperkutim, projecte comunitari de salut i cultura que tanca
Reperkutim, projecte comunitari de salut i cultura que tanca | Cedida

Redactora en cap de L'independent de Gràcia

@s_manzanera

Desconec com s’hi viu de portes a dins del poder local perquè visc a l’altra banda, a la part que també té poder, tot i que cada cop el sento més reduït a la mida de la papereta del vot. Desconec si resulta molt complicat resoldre les problemàtiques que planteja la gent, però no s’hi val tirar sempre del comodí “no és a les nostres competències”. Potser criticar és molt fàcil però també és un mecanisme de defensa que tenim les pobres quan aquelles que se suposa que treballen per a nosaltres han oblidat qui i perquè són on són. Vaja, que si vas pregonant una idea de societat i vas fent uns eslògans que queden molt bonics a les xarxes i a les banderoles dels arbres i fanals de la ciutat, doncs no és de rebut que després ens diguin “ah, que no, que no podem canviar el món”.

Potser criticar és molt fàcil però també és un mecanisme de defensa que tenim les pobres quan aquelles que se suposa que treballen per a nosaltres han oblidat qui i perquè són on són

A favor dels recursos de l’administració local, dels sous de l’equip polític, de les condicions laborals inalterables de totes les persones que treballen al servei públic. Sí, a favor. Perquè amb tots aquests recursos s’ha de poder, si no canviar el món, almenys intentar que no sigui pitjor que el que teníem. I amb el tancament de Reperkutim, sens dubte hem fet passes enrere. Que se’ls contractin perquè facin un bolo per Festa Major per 350 euros està bé, però és del tot insuficient. Volem ser una ciutat diversa i inclusiva de veritat o és només postureig? Volem ser un districte i una ciutat només mainstream o creiem en els projectes de transformació social autèntics? Hem pensat quina ciutat ens quedarà quan altres col·lectius es rendeixin davant l'envestida postcovid? No, no tot està sortint bé.

Desconec què han sentit les famílies que formaven part del projecte Reperkutim en saber la notícia i molt menys les persones que han estat tocant els tambors durant tres anys. Totes elles havien demostrat que sí podem ser una ciutat i una societat millor. Llavors, què hem de fer?