Aturem la Festa Major?

Documents: Festa Major 2021, imatges d'esperança
Documents: Festa Major 2021, imatges d'esperança | Fotografies: JM Contel i A. Balanzà

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Com a gracienc nascut al barri i com a resident soc el primer en apreciar el valor que té la nostra Festa Major i l'he gaudida molts anys. Anys en els que també hi havia problemes però d'uns anys cap aquí la dimensió del problema és tal que cal aturar-nos i fer un debat a fons. 

Proposo parar la celebració de la Festa Major; els polítics només atenen els problemes dels ciutadans si els afecta en clau electoral

Entenc que la gent que guarneix carrers se sent la Festa molt seva i se sent alhora protagonista i part activa durant molts dies de l'any. Jo mateix vaig col·laborar algun any amb un dels carrers històrics de la Festa. Però també han d'entendre que els aldarulls i l'incivisme no els afecta només a ells sinó que afecta tot el barri. 

La Festa Major comença malament quan un dels principals espònsors és una marca de beguda alcohòlica. S'hauria de buscar un o més sponsors amb valors més positius. També crec que les barres dels carrers haurien de limitar la venda d'alcohol com a mostra de què és el que es busca per a solucionar el problema. 

Està clar que només aquesta mesura no resol el problema. Acabar amb el problema dels llauners que venen llaunes però també drogues de manera descarada i acabar amb els establiments que venen alcohol fins i tot a menors sí que acabaria amb una bona part del problema. I de qui és feina acabar amb aquesta pràctica? De l'Ajuntament, qui s'ha apropiat des de fa anys de la Festa com si la Festa l'organitzés el consistori i no els veïns. N'ha estat fent des de fa temps una difusió que ningú del barri demana, fins a col·lapsar-la de gent i que fa que qui és del barri no la pugui gaudir. La Festa no és de Barcelona, és de Gràcia. 

Dit això, veient la imparable degradació de la Festa i en  senyal de protesta contra qui l'espatlla i contra la gestió de l'Ajuntament, proposo parar la celebració de la Festa Major. Els polítics només atenen els problemes dels ciutadans si els afecta en clau electoral. 

Marc Martínez Uribe