Ser nazi és gratis

Fa pocs dies, una repugnant manifestació nazi va recórrer impunement el barri de Chueca de Madrid escampant proclames homòfobes i racistes sense que ningú fes res per impedir-ho. La policia, present, es va limitar a escortar els caps pelats i buits vestits de negre que aixecaven el braç compulsivament, buscant un taxi, i fent onejar les banderes espanyoles com una arma llancívola. El més greu, és que la manifestació estava autoritzada per la delegació del govern espanyol a Madrid, que correspon al PSOE. 

A Espanya està tipificat el delicte d’odi, però mai s’aplica quan és un feixista el que segrega odi

La manifestació va ser una desfilada d’odi que no té res a veure amb la llibertat d’expressió. A Espanya està tipificat el delicte d’odi, però mai s’aplica quan és un feixista el que segrega odi. Només s’aplica contra les dissidències polítiques, l’independentisme o contra posicions antisistema. La policia en cap moment va efectuar cap càrrega, va permetre, acompanyar i qui sap si celebrar la manifestació. Aquesta passivitat policial contrasta amb l’agressivitat de la policia en qualsevol altra manifestació a Madrid. 

La impunitat policial i judicial que gaudeix l’extrema dreta a Espanya és una de les claus que explica el seu ascens polític. És una opció política tolerada per dos poders de l’estat, la judicatura i les forces de seguretat. Amb aquest aixopluc, va podrint la democràcia. La manifestació va aixecar polèmica, la fiscalia ha dit que s’ho miraria i la delegació del govern, del PSOE, ha dit que els van enganyar, que la mani era contra les vacunes. I ha decidit sancionar els organitzadors amb 600 euros. Com dues multes de trànsit, o una infracció lleu. Ser nazi a Espanya surt molt bé de preu. Després, quan arribin a la Moncloa, que no plorin. Serà massa tard, però nosaltres ja no hi serem.