El miratge olímpic

El Torneig Vila de Gràcia ha inaugurat la temporada de bàsquet
El Torneig Vila de Gràcia ha inaugurat la temporada de bàsquet | À.G.P.

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

Tot plegat va durar setze dies i ara queda molt lluny. Poc més de dues setmanes en què esports mal anomenats minoritaris (si es comptessin el nombre de fitxes federatives ens enduríem algunes sorpreses) van passar per davant de l’omnipresent futbol. Deixant de banda el to de les retransmissions, massa insistent en el patriotisme i poc donada a reconèixer les qualitats de les delegacions rivals, els Jocs Olímpics han tornat a ser una finestra oberta a la diversitat de competicions esportives. La treva va durar poc: la pretemporada futbolística ho va escombrar tot. La cobertura dels Jocs Paralímpics mereix una reflexió per a un altre article. 

Els esports de Tòquio tenen presència aquí i al setmanari els cobrim el millor que sabem

Les activitats que hem vist a Tòquio, a Gràcia tenen també presència destacada i en aquest setmanari mirem de cobrir-les de la millor manera que sabem. Sempre hi ha marge per fer-ho millor, per això les pàgines de L’independent sempre són obertes a opinions, comentaris i suggeriments per part d'esportistes, equips tècnics i dirigents. 

Si agafem les estadístiques, una eina molt útil en la pràctica esportiva, podem titular que la temporada passada el futbol va acabar en primera posició com a notícia d’obertura de la secció (15 ocasions), seguit de gestió d’equipaments (9), waterpolo (8), bàsquet (6), gimnàstica (2) i muntanya (1). Convé dir que ha estat un curs marcat per eleccions, ascens i campionat de l’Europa, i que hem equilibrat aquesta presència amb altres temes d'interès. Veurem aquesta temporada com anirà, tenint en compte que ens mou la passió no només pel futbol, sinó també pel bàsquet, el waterpolo, la gimnàstica, la muntanya, el tennis, el ciclisme, el futbol sala, els escacs... L’esport, com més divers, més apassionant.