No pot ser

Actuació de Reperkutim pels carrers del centre de la Vila
Actuació de Reperkutim pels carrers del centre de la Vila | Cedida

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

Ja toca escriure una altra vegada. Han passat moltes coses durant aquests dies i intentaré ser positiu, tot i la situació.

S’ha parlat molt a L’Indepe que el projecte de Reperkutim ha deixat d’existir. No hauria de ser normal, que projectes importants socialment, educativament i culturalment es vegin en la disjuntiva de plegar, sobretot per la falta de recursos i ajudes. Les administracions haurien de fer un esforç, per sobre de l’habitual, en casos flagrants com aquest. A Gràcia tenim multitud d’exemples, com el Rebost Solidari, que cada vegada tenen més dificultats per mantenir els objectius cercats. També estant augmentant les veus que volen, cada cop més, pensar només en la realització de la seva activitat i no establir nexes i col·laboracions amb altres entitats i en projectes engrescadors. No pot ser.

Gràcia ha de mostrar aquest orgull de ser com som que tan bé explica la gent de Guarnim

Gràcia ha de mostrar aquest tret diferencial, aquest orgull que ens persegueix per ser com som i per allò que som capaços de fer i que tan bé expliquen la gent de Guarnim als escolars, a qui els hi parlen de la Festa Major i Sant Medir i que es mereix grans suports. O seguir l’exemple dels Trabucaires, una entitat petita, que s’atreveix a organitzar La Revolta de les Quintes i que sempre hi és quan es necessita. I en breu tindrem La Marató de TV3, El Nadal a Vila, tornaran els Foguerons...

Potser el G6 podria servir de nexe per animar, fomentar i ajudar a petites entitats a poder arribar a realitzar allò que creuen o a donar l’empenta per fer-ho realitat. Sí, escombro cap a casa, però Gràcia necessita entitats així.