Coneixe's

La teràpia grupal, recomanació davant les desventures del jovent
La teràpia grupal, recomanació davant les desventures del jovent | THIS IS ZUN / Pexels

Terapeuta familiar Gestalt i PNL

@ClaraDarder

Quan un jove demana ajuda, hem d’aturar-nos de cop i escoltar-lo al instant, ja que el seu futur com a adult en procés en depèn amb escreix. Quan sortim de casa hem d’estar preparats per a la vida i moltes vegades, per motius diversos, aquests aprenentatges no han estat prou fructífers. La pandèmia ens ha deixat molt “tocats” a tots i totes però a la població juvenil entre 16 i 24 anys els ha donat un gir de 360 graus. Encara no sabem, ni de bon tros, quines seran les conseqüències. Ara només veiem la punta del iceberg.

Les malalties vinculades a l’alimentació gairebé arriben a un 30% del jovent

A poc a poc sobresortiran repercussions més invisibles, o més subterrànies, com són les malalties mentals. Aquestes actualment estan desbordant els equipaments sanitaris de la nostra ciutat. Joves desatesos, joves amb dificultats socials, joves amb discapacitat emocional que no saben com en sortir-se’n. Els suïcidis han augmentat, les malalties relacionades amb l’alimentació quasi arriben a un 30% dels joves actuals; l’alcohol sembla com si bavessin aigua; i les drogues estan a l’ordre del dia. Tots aquests fets ens deixen uns joves més malmesos per la vida, per la professió futura i per unes relacions sanes i saludables en el futur més proper.

Per a totes aquestes desventures recomano teràpia grupal, fent sessions amb altres companys de la seva edat es podran conèixer millor a si mateixos per poder seguir endavant. Un grup terapèutic els donarà més eines i recursos per valer-se en comunitat, per estimar-se, per saber qui son i que volen aconseguir. Adquirint instruments per a la vida, per a les seves relacions i per tenir mitjans suficients per seguir endavant. Per què hem de tenir clar que ara, ens aquest temps tan incerts i quan més es queixen, es també quan més ens necessiten.•