Tres Peons: Blanques juguen i guanyen

Xavier Solsona, del Tres Peons, al costat del quadre
Xavier Solsona, del Tres Peons, al costat del quadre | À.G.P.

En El passat dia 8 d’octubre, dia de l’aniversari de la fundació dels Tres Peons, es va inaugurar l’exposició commemorativa dels 50 anys del Club.

L’acte va comptar amb la presencia del Sr. Eloi Badia (regidor del districte de Gràcia), la Sra. Mercè Saltor (consellera d’esports), les conselleres Sres. Nuria Pi i Olga Hiraldo, el Sr. Carles Pablos (president de “El Centre”), el Sr. Eduard Saboya (vicepresident de “El Centre”), el Sr. Esteve Camps (era president de “El Centre” quan el Tres Peons es va traslladar des del Club Helena a “El Centre” l’any 2004), el Sr. Joan Galceran (actual president del Tres Peons) així com  altres membres de la seva Junta Directiva i socis del Club.

El quadre del soci Xavier Solsona representa un jugador d’escacs que està pensant la seva jugada, assegut davant d’un tauler que mostra una posició en què les peces blanques donen mat en nou jugades; La solució a aquest problema està escrita al dors

L’exposició mostra 12 pòsters que fan referència als fets més destacables del Club al llarg dels 50 anys de la seva existència. En Joan Galceran va fer un recorregut explicatiu amb els convidats repassant les fites més destacades.

Després dels parlaments protocol·laris d’en Joan Galceran i de l’Eloi Badia, es va procedir a destapar el quadre “Blanques juguen i guanyen” obra del soci del Tres Peons Sr. Xavier Solsona, que ha pintat i donat al Club per commemorar el 50è aniversari. Representa la figura d’un jugador d’escacs que està pensant la seva jugada, assegut davant d’un tauler que mostra una posició en què les peces blanques donen mat en nou jugades. La solució a aquest problema està escrita al dors del quadre. Al fons es veu el logotip dissenyat expressament per commemorar el 50è aniversari del Club, obra de la sòcia del Club Judit Clopés.

L’exposició està situada a la planta baixa de “El Centre” (carrer Ros de Olano, 9) i estarà oberta al públic fins a finals de novembre.

Aquesta exposició forma part dels actes que commemoren l’aniversari del Club. Un d’ells són els dos Tornejos Magistrals per norma de Mestre Internacional i Mestre Català, que s’estan jugant els dilluns a les 19 h al local social i que acabaran el proper 15 de novembre. Per altre costat, tindrà lloc com cada any, el sopar del club el proper 20 de novembre. Finalment el punt culminant serà el lliurament  de la Medalla d’Honor de la Ciutat per part de l’alcaldessa la Sra. Ada Colau, que tindrà lloc a l’Ajuntament de Barcelona el proper mes de novembre.

Antoni Esteve, Club d'Escacs Tres Peons