Més enllà de la petanca

Les pistes de petanca on juga el club Amics de Gràcia, als jardins Menéndez y Pelayo
Les pistes de petanca on juga el club Amics de Gràcia, als jardins Menéndez y Pelayo | À.G.P.

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

El Club de Petanca Amics de Gràcia, fundat el 1987, intenta recuperar-se de mica en mica d'un sotrac que l'ha deixat tocat de mort: la disputa entre la junta actual i l'anterior al voltant dels comptes de l'entitat i la participació de l'equip femení a les competicions de la Federació Catalana de Petanca. Dues jugadores amb molta empenta, Rosa i Elsa, presidenta i tresorera, han passat aquesta setmana per la redacció del setmanari per explicar la situació que viu el club, amb seu a les pistes de botxes dels jardins Menéndez y Pelayo que es van reformar el 2018.

La disputa a Amics de Gràcia ha deixat sense competició catorze esportistes federades

Volen que l'entitat recuperi el pols de l'acció social i aquest curs han realitzat una col·laboració amb l'escola Turó del Cargol en una activitat per a alumnes de 4t a 6è de Primària. I el 8è Trofeu de Petanca Inclusiva, disputat al setembre. També desitgen recuperar l'activitat competitiva. Precisament una de les queixes que ha manifestat la junta actual d'Amics de Gràcia fa referència a l'equip de dones. Denuncien "una maniobra" dels dirigents anteriors per expulsar-lo de la lliga femenina de Segona Divisió. La situació afecta catorze esportistes federades que no poden competir.

Rosa i Elsa no estan soles: l'entitat ha començat a sumar altes i ha superat la quarantena de persones sòcies. I no han parat d'informar sobre aquesta situació als estaments esportius. A l'octubre van comunicar el canvi de junta al Consell Català de l'Esport. Amb la federació ho han tingut més complicat i han hagut d'enviar-hi un burofax, després de nombroses traves. Uns quants clubs han començat a donar-los suport, com ara el Canyelles o l'Adrianenc. Les entitats han començat a adonar-se que el problema va més enllà de la petanca.