Els pensionistes hem tornat a Madrid

La darrera manifestació per les pensions públiques, a Madrid
La darrera manifestació per les pensions públiques, a Madrid | Cedida

El passat 16 d'octubre vam fer una marxa a Madrid per unes pensions dignes a tot l'estat espanyol. Vodem Donar valor a les reivindicacions i retre comptes de l'article: Tornem a Madrid per defensar les pensions públiques (aparegut a l’Independent de Gràcia l'1 d’octubre de 2021).

Abans de la manifestació s'ha fet tot un reguitzell d'actes de difusió a tot arreu on hi ha un grup de pensionistes lluitant

La reflexió que es fa des de l'Assemblea de Pensionistes de Gràcia és una valoració molt positiva de l'organització, desplaçament i retorn a cada territori dels milers de pensionistes i altres moviments que es van manifestar més de tres hores per la capital d'Espanya, la marxa va discórrer lentament pel passeig del Prado omplint-lo de bat a bat, des d'Atotxa fins a Neptú i tot seguit per la carrera de Sant Jerònimo fins a la Plaça del Sol, on es van fer els comunicats, les actuacions i cloenda de la marxa. 

Volem donar molt de valor a la qualitat de la marxa, perquè es tracta d'una manifestació de persones grans que abans han fet tot un reguitzell d'actes per fer-ne una millor difusió a cadascuna de les ciutats, pobles, llocs en les quals hi ha un grup de pensionistes que es concentren i lluiten per millorar la qualitat de vida de les persones amb pensions molt minses i per aturar les possibles modificacions a la baixa del sistema públic de pensions.

Totes aquestes iniciatives passen per unes trobades dels pensionistes per fer-ne difusió de la campanya de recollida signatures per aconseguir que des del “Congreso de Diputados”, s’executi una auditòria d’on han anat a parar els diners de la guardiola de la Seguretat Social - 215.000 change.org, més 85,000 presencials - i de la pujada de l’IPC real – 955,000 change.org- signatures recollides.

A Gràcia la recollida es va concentrar a les sortides del Metro de Joanic, Fontana i a la Biblioteca Jaume Fuster de Lesseps. Els cartells i octavetes de la marxa es van escampar per tota la vila repetint les sortides de metro i ampliant la distribució a: mercats, jocs de petanca, ateneus, xurreria de Lesseps, centres civics, llibreries, farmàcies, sucursals d’entitats bancàries i places públiques després de la jornada acadèmica, a partir de les 17h.

Aquestes reunions i/o concentracions és localitzem d'una manera més amplia a Catalunya, en la concentració territorial, que es fa cada dilluns a les 10h matí a la Plaça Universitat de Barcelona on assisteixen totes les assemblees. A la plaça s'instal.la un faristol de megafonia per llegir, exhortar i manifestar els comunicats de COESPE ( Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions ) i de les necessitats de les pensionistes així com la participació a nivell individual de membres de les Marees i d'altres informacions. L'acte s'acaba amb una cançó i unes voltes pel perímetre de la Plaça Universitat.

Aquest acte fa quatre anys que es manté viu ininterronpudament, al marge de la prohibició per motius de salut durant la pandèmia SARS-COV-19, per les delegacions que aporten les seves experiències i el seu saber, aquest és el nucli horitzontal de la qualitat del moviment de Marea Pensionista de Catalunya, i és a partir d'aquest anàlisi quan es pot tornar a llençar de nou noves mobilitzacions amb tota la credibilitat en el combat des del carrer, com la nova proposta de marxa a Barcelona pel 13 de novembre de 2021 dissabte matí 10h30’, des de Plaça Catalunya a Plaça Sant Jaume, jornada estatal contra aspectes gens clarificadors de la reforma de les pensions que ens volen aplicar en aquesta legislatura, lligats molt estretament des la Unió Europea, l'Estat Espanyol i els pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Us invitem a formar part de l'Assemblea de Pensionistes de Gràcia, que es reuneix cada divendres a les 13h a la Plaça Raspall, a l'ateneu de la Barraqueta. Moltes gràcies per la vostra col·laboració, us hi esperem.

Assemblea Pensionista de Gràcia