Més temps per a nosaltres!

La Trobada de Dones, durant la conferència inaugural de la doctora Carme Valls
La Trobada de Dones, durant la conferència inaugural de la doctora Carme Valls | @CreadoresGracia

La II Trobada de Dones de Gràcia a l’Espai Fontana ha sigut tot un èxit de convocatòria i participació! 90 dones inscrites, 87 participants amb una gran diversitat generacional. Hi havia talent, formació, idees, experiència i compromís. Segur que aviat podrem llegir les conclusions de la jornada i dels punts tractats: dones grans, salut, cultura, espai públic i coeducació. Sens dubte l’apoderament de gènere a la Vila de Gràcia és un triomf  després de 10 anys de la I Trobada. Gràcies, a les pioneres i organitzadores d’aquesta segona. 

Les dones necessitem renéixer per nosaltres mateixes, creant xarxa i reforçant-nos juntes

Voldria destacar l’excel·lent intervenció inaugural de la Dra. Carme Valls i Llobet remarcant la discriminació que patim en àmbits socials, laborals, domèstics, de salut (la medicina no ens escolta), de perspectiva de gènere... de com ens afecta la contaminació (ara que el bla, bla, bla... està de moda), l’envelliment, la soledat, el patiment emocional, la invisibilitat... Vivim més anys com a gènere però amb menys qualitat de vida. Les dones necessitem renéixer per nosaltres mateixes, creant xarxa, avançant i reforçant-nos juntes.

També cal estimular els sentits: vista, oïda, tacte, gust i olfacte, amb mil i una activitats. En definitiva, hem de recuperar el nostre temps i els nostres desitjos abans no sigui massa tard. I això val per a totes les edats!