Democràcia fallida i participació conculcada a Gràcia

Acció veïnal sobre la Rambla Verda a l'avinguda de Vallcarca
Acció veïnal sobre la Rambla Verda a l'avinguda de Vallcarca | Cedida

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Avui,  un cop més, es conculquen els principis de la democràcia a Vallcarca. Es celebrava el Consell de Barri, de Vallcarca i Penitents. No es va preveure la massiva afluència de veïns i  veïnes en la preparació del mateix. La tria de la seu on dur-lo a terme fou més “de cara a la galeria” que no pas pràctica o realista. La sala era petita i, força abans de l’hora d’inici, estava plena de gom a gom. Un zero a l’ajuntament. 

La nostra associació no defallirà en la seva justa reivindicació de la Rambla verda per Vallcarca

Fora ens hem quedat moltes persones interessades (potser un terç dels assistents). De fet, cap membre de l’associació de veïns i veïnes majoritària i més representativa del territori ha pogut participar. La sensació és que la democràcia a Gràcia és aparent i que no funciona, fent lletjos a certs ciutadans del barri que teníem intenció de participar; sembla, però, que no a tots els col·lectius. Avui, si el Regidor fos com cal, hauria d’haver sortit a atendre els interessats i interessades, i aturar la trobada i, després, haver organitzat als jardins de Can Carol un Consell de barri participatiu. Potser somiem truites... Com que el senyor Badia (intentem ser més que educats amb ell) mai ens ha volgut rebre -malgrat insistir en sol·licitar entrevista per diferents vies-, aquesta desagradable i injusta situació és la gota que omple el vas. És amb pena sincera que observem que actua tendenciosament.

Potser en rebre aquestes línies pugui pensar que no ens rebrà, tot i saber que està, en la seva condició de servidor públic, obligat a parlar amb tots els estaments graciencs. També amb nosaltres. Volem clarificar que la nostra associació no defallirà en la seva justa reivindicació de la Rambla verda per Vallcarca. Volem agrair la bona predisposició, la paciència i el saber estar de la directora dels serveis a les persones i al territori de Gràcia que, a la porta, ha donat la cara davant les queixes dels afectats, la Núria Martínez. Fets més propis d’altres latituds... Un cop més, es conculquen els principis de la democràcia a Vallcarca. 

AVV Gràcia Nord Vallcarca