Suport mutu com a eina d'autodefensa laboral

Manifestació per la consolidació dels llocs de treball del personal interí, dimarts passat
Manifestació per la consolidació dels llocs de treball del personal interí, dimarts passat | @COSEducacio

Fa temps que vivim un context de precarietat i explotació laboral que només ha fet que créixer durant la pandèmia. En ple confinament es va fer evident amb l'arribada de moltes consultes laborals a la Xarxa de Suport Mutu de Gràcia. Actualment, seguim patint dia a dia acomiadaments, temporalitat, contractes precaris, hores extres no remunerades i atur. De la necessitat de donar resposta a tot això va néixer el març passat l'Assemblea Laboral de Gràcia - COS. 

No es tracta d'un servei sinó que funciona ajudant-nos les unes a les altres i donant-nos suport, fent força entre totes

L'Assemblea Laboral ofereix assessorament col·lectiu i un espai d’acció sindical pel conjunt de les treballadores, amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical, sindicat de classe dels Països Catalans. Així doncs, donem resposta als problemes, abusos o conflictes que patim tot sovint en l'àmbit laboral. No es tracta d'un servei, sinó que funciona ajudant-nos les unes a les altres i donant-nos suport, fent força entre totes. 

Al contrari del que molts cops ens han fet pensar, som més fortes quan estem organitzades al lloc de feina. El curs passat vam poder veure com una treballadora del sector del lleure que havia participat a una de les nostres reunions obertes, va aconseguir que es respectessin les seves demandes pel simple fet de comunicar a la seva empresa que s’havia assessorat i que comptava amb el suport d’un sindicat. No esperis a que els abusos es facin insuportables, sindiquem-nos per defensar-nos a nosaltres mateixes i a les nostres companyes. 

En contra del que molts cops ens han fet pensar, som més fortes quan estem organitzades al lloc de feina

Les assemblees són obertes a tothom que visqui o treballi al barri per tal que pugui plantejar la seva situació o els seus dubtes i implicar-se. Si voleu organitzar-vos al vostre lloc de treball per fer respectar els vostres drets o guanyar-ne de nous, si us voleu afiliar a un sindicat combatiu o crear una  secció  sindical,  ens  trobareu  tots  els  dimarts  a  les  19:45  h  a  La  Barraqueta,  al  correu gracialaboral@gmail.com o a les nostres xarxes socials.

Assemblea Laboral de Gràcia – COS