Vacunes

El president d'Islàndia, Guðni Jóhannesson, vacunant-se al juliol
El president d'Islàndia, Guðni Jóhannesson, vacunant-se al juliol | @PresidentISL

Cues per vacunar-se a darrera hora. Molta gent, de totes les edats. Els que fan cua no ho consideraven necessari o simplement estan en contra de les vacunes. Tot molt respectable, en el marc de la llibertat individual. El conflicte sorgeix en saber on acaba la llibertat de no vacunar-se amb el dret a la salut que tenim tots els altres. Sí, estic vacunat. Ho vaig decidir lliurement, per protegir la meva salut, però també per responsabilitat social. No vivim aïllats, vivim en societat i per tant, hem de conviure.

No vivim aïllats, vivim en societat i per tant, hem de conviure. Hi hem de fer front junts

Quan hi ha una pandèmia hi hem de fer front junts.

Estar vacunat no em garanteix ni evitar el virus, tot i que la seva afectació és més lleugera, ni propagar-lo involuntàriament. El que és segur, és que sense la vacuna, la propagació del virus seria molt més alta, l’afectació més greu per les persones, hi hauria molta més mortalitat i una hospitalització molt elevada, probablement insostenible, per un sistema sanitari que ho ha donat tot per frenar la pandèmia. Només cal parlar amb el personal sanitari per veure què han fet i encara estan fent per combatre-la.

Ara com que cal haver-se vacunat per anar als restaurants o discoteques les cues per vacunar-se s’han disparat. És una bona notícia. Per la salut i per la restauració i l’oci, els sectors econòmics més castigats per la pandèmia. Algú podria pensar que si et vacunes per poder entrar a un restaurant, també ho podries haver fet per agafar el metro o anar a la feina. Però cadascú té les seves prioritats. El més important és que la vacunació avança i estem més a prop de derrotar la pandèmia.