Un parlament fora d'Espanya

Presentació de les candidatures del Consell per la República a Gràcia
Presentació de les candidatures del Consell per la República a Gràcia | @CLxRepGracia

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Del 29 al 31 d'octubre es van celebrar les eleccions a l'Assemblea de Representants del Consell per la República. El Consell per la República vol ser un govern de Catalunya a l'exili, amb seu a Waterloo (Bèlgica), per preparar les bases de la futura República Catalana evitant la ferotge i antidemocràtica repressió espanyola. 

El Consell per la República és una organització enorme que es planteja desbordar el control de Catalunya per part d’Espanya

Les persones degudament inscrites van votar telemàticament als 500 candidats que es van presentar en llistes obertes. Van sortir escollides 121 persones, de les quals 70% són dones, que ja han escollit una presidenta de l’assemblea i hauran d’escollir un president del Consell per la República, que, fins ara, ha estat provisionalment el President Carles Puigdemont, en el mandat del qual es va celebrar el referèndum del 2017 i que va exiliar-se a Bèlgica per no ser injustament empresonat, com els va passar a la resta dels membres del govern que es van quedar a Catalunya i van ser condemnats venjativament de 9 a 13 anys de presó, tot i que, per la pressió de les institucions europees, van ser alliberats després de gairebé 4 anys de presó. 

El Consell per la República té 101.913 inscrits, malgrat que per inscriure's s’han de donar les dades personals i això genera prudència en un moviment extremadament pacífic i democràtic que ha patit repressió cap a 3.300 persones! Però el número d’inscrits del Consell no para de créixer. 

En tot cas, Europa no hauria d’ignorar que el Consell per la República és una organització enorme que es planteja desbordar, amb mobilitzacions pacífiques mai vistes, el control de Catalunya per part d’Espanya. 

Seria molt millor, i ens estalviaria patiments a tots, que la UE actués abans que aquestes mobilitzacions perjudiquin Europa, i que facilités una solució democràtica pactada en la que Espanya sigui forçada a acceptar, no una independència unilateral, però sí un referèndum vinculant que decideixi democràticament sobre aquesta qüestió.

Núria Bou