Què fa el grup de reflexió a l'entorn de la fe dels Lluïsos

Trobada del Grup de Reflexió a l’entorn a la fe
Trobada del Grup de Reflexió a l’entorn a la fe | Lluïsos de Gràcia

Lluïsos de Gràcia es va fundar l'any 1855 i està ubicat a la plaça del Nord, 7-10. A Gràcia tothom els coneix, ja que té una història molt extensa. Per la seva seu hi han passat i hi passen milers de persones cada any, cada mes. S'hi fan moltes activitats, tals com teatre, bàsquet, esplai, agrupament, tennis taula, corals infantils i d'adults, tallers, excursions, titelles, concerts i màgia, tenim un hort, etc. 

Pensem que la nostra aportació com a creients a l'entitat, al barri, a la nostra vida quotidiana, forma part del nostre compromís i testimoni cristià

Tots hi podem trobar els nostres espais per a desenvolupar les inquietuds i els interessos que ens mouen. Tot es fa potenciant uns valors humans i socials que són necessaris en la vida, en la convivència i en la nostra societat. Treballem per fer ciutadans compromesos amb ells mateixos i l’entorn. 

En aquesta entitat, fa alguns anys comptàvem amb grups de catequesi d'infants, d’adolescents i d'adults. També hi havia consiliari i teníem una relació estreta amb la Parròquia veïna de Sant Joan de Gràcia. A l'actualitat, seguim mantenint aquesta relació. 

Tot i el canvi que hem sofert socialment, un grup reduït de persones hem continuat el camí, a través del grup Grup de reflexió a l'entorn de la fe. Compartim la fe cristiana dins la corrent catòlica, en una perspectiva oberta, intentant seguir l’Evangeli de Jesús. 

Sempre ens hem trobat recolzats pels dirigents de l'entitat

Som unes deu persones que ens trobem una vegada al mes per acompanyar-nos, tot enfortint el nostre camí de la fe i el compromís. Tractem temes diversos, entre ells alguns dels quaderns de Cristianisme i Justícia com Creure en la sostenibilitat de Jaume Tatay , El shock paandèmic d'Òscar Mateos. També hem treballat el llibre del Francesc Torralba Cent valors per viure, la persona i la seva acció en el món, La joia de l'evangeli i Lloat sigueu del Papa Francesc, Lluita i Festa Quaresma i Pasqua, de Joaquim Gomis, Josep Lligades i Josep Urdeix, Jesús, aproximación histórica de José Antonio Pagola  i molts altres. Recentment hem llegit i compartit el llibre “Paraules d'Arcadi, què hem après del món i com podem actuar” de l'Arcadi Oliveres. 

Som comunitat i celebrem l’eucaristia junts en els temps de Nadal i per Sant Lluís. Des de fa uns anys, també formem part d'AUDIR Gràcia, grup de diàleg interreligiós del grup de Gràcia. A través d’AUDIR fem trobades regulars a cada centre, amb vàries confessions religioses. Preguem juntes i també compartim el seu treball. Això ens permet conèixe'ns i ajudar-nos per treballar per la societat en la qual vivim. 

Als Lluïsos hem fet tres trobades amb AUDIR. Volem destacar-ne una on vam compartir com vivim cada creença espiritual en el món d'avui. Hi van participar persones de vàries confessions representades per pastors, sacerdots, rabís, sufís... 

Tots pensem que la nostra aportació com a creients a l’entitat, al barri, a la nostra vida quotidiana, forma part del nostre compromís i testimoni cristià. 

Sempre ens hem trobat recolzats pels dirigents de l'entitat i formem part de la gran família dels Lluïsos. 

Us convidem a les nostres trobades si hi esteu interessats. Podeu contactar amb nosaltres a través de l’email isidreber65@gmail.com -  joanmarga@telefonica.net.

Grup de reflexió a l'entorn de la fe de Lluïsos de Gràcia