MPGM de Gràcia? Parlem-ne!

Enganxina de la plataforma veïnal a la plaça Lesseps
Enganxina de la plataforma veïnal a la plaça Lesseps | À.G.P.

Dijous 13 de gener es va celebrar una sessió informativa al Districte sobre l'MPGM per a la millora urbanística i ambiental dels barris de Gràcia. La voluntat del regidor Eloi Badia és aprovar aquest pla d’aquí 15 dies.

Sorprenentment, els detalls d’aquest nou planejament urbanístic i ambiental de Gràcia han passat desapercebuts per gran part dels veïns de Gràcia. Si tenim en compte el calat d’aquesta normativa en l’aspecte del barri i que aquest tipus de planejaments tenen una vigència futura estimada de 40 anys o més (el text predecessor al que ara es vol aprovar regnava des de 1976), segurament no se n’ha parlat prou. 

És per això que mentre el document no estigui formalment aprovat al plenari de l’Ajuntament, la Plataforma Veïnal Un altre MPGM és possible denuncia un cop més la manca de participació ciutadana en la modificació de planejament, i persisteix en la defensa dels següents punts: 

Joanic: fins quan ha de durar la incertesa sobre l’afectació que arrasa Joanic? No es pot tancar un acord d’aprovació de l’MPGM sense haver resolt un problema que afecta més de 300 edificis, 700 persones. 

Maignon: fer marxa enrere i retallar els edificis en construcció que superen les alçades permeses al c. Maignon i la Salut. S’ha de preservar la identitat urbanística del barri: alçades legals sempre i arreu. 

Remuntes: no a la qualificació com a habitatge protegit de les remuntes no consolidades. 

Terol/Torrent d’en Vidalet: no a l’enderroc de dos edificis centenaris rehabilitats que són memòria industrial de Gràcia i on hi treballen un centenar de persones a la cruïlla de Terol amb Torrent d’en Vidalet. 

Vallmitjana: promocionar el patrimoni artístic i menestral de Can Vallmitjana, al carrer Astúries. Descartar el túnel que mutila l’edifici: l’estudi i el taller han de ser inseparables.
 Interior d’illa: protegir l’interior d’illa entre c. Astúries i c. Àngel: l’actual corredor ecològic, l’arbre i el verd són innegociables. 

Frígola: no a l'expropiació de 14 famílies i dues activitats per la construcció d'un túnel que uneixi el passatge Frígola amb el carrer Cardener. Mantinguem el passatge pacificat.
 Lluïsos: no requalificar la finca propietat dels Luïsos del carrer Verntallat. 

Verntallat: reduir l’afectació de l’illa Verntallat-Alzina-Providència-Pl. del Nord perquè no inclogui les vivendes. 

Mare de Déu de la Salut: desafectar tot el carrer per evitar l’ampliació i retranques i conservar la fesomia de les cases històriques i els jardins que encara existeixen, molts d’ells catalogats. Consolidar els habitatges existents com a edificacions aïllades de Gràcia (20g) i no pas com a equipaments privats futurs (7b). 

La Plataforma veïnal “Un altre MPGM és possible” és un espai creat pels veïns on parlar de totes les qüestions lligades a l’MPGM que no s’han debatut prou. Volem convocar tots els veïns interessats el proper dissabte 15 a les 11h als Lluïsos de Gràcia per parlar sobre l’MPGM obertament i exposar de quina manera afecta a tots els veïns. 

Davant l’arbitrarietat, veïnat.

MPGM de Gràcia?

Parlem-ne dissabte 15 de gener a les 11h als Lluïsos de Gràcia.

Plataforma veïnal Un altre MPGM és possible