Aparteu les criatures

L'augment dels contagis també s'ha viscut a les escoles
L'augment dels contagis també s'ha viscut a les escoles | À.G.P.

Ja fa mesos que, submergits com estem en la ditxosa nova normalitat pandèmica, una té la sensació d’anar per la vida com l’Astèrix i l’Obèlix a les dotze proves, perseguint l’imprès A-38 intentant sortejar sense ofegar-se una marea de burocràcia absurda.

Potser acabaríem abans organitzant aules paral·leles amb nens i profes positius

En aquesta sisena onada, la viva imatge d’aquest desori l’estem veient a les escoles i, de retruc, a ambulatoris i farmàcies. L’òmicron es propaga com la pólvora -poc o molt tots ho hem comprovat en primera persona-. Més de 100.000 persones, entre mestres i alumnes, s’han infectat en l’última setmana. “Positiu a l’aula. Activem protocols”. Salut recomana que de seguida que es detecti un cas d’algun company de classe, pares i mares s’afanyin a fer un test d’antígens a la resta de criatures. I aquí comença la gimcana. A primària i secundària, la prova s’ha de fer a la farmàcia. I les farmàcies no donen l’abast. Però aquesta no és la part més complicada. Perquè si fet l’antígens el fill surt positiu, toca aïllar-lo del món una setmana sense opció d’agafar una baixa per fer-se’n càrrec. “Benvingut a la meva vida”, diria aquí un autònom.

“Aparteu les criatures”, se’ns demana. I després? Vist el panorama -i comprovat que les tasques de cures segueixen invisibilitzades-, potser acabaríem abans organitzant aules paral·leles on nens i profes positius es fessin companyia. Això o que els funcionaris prejubilats del Parlament que encara cobren tot i no treballar col·laboressin amb la tribu i, altruistes, organitzessin un servei de guarderia temporal. Sona absurd, sí… però així és com els gals van acabar superant la prova de l’imprès. “Aparteu les criatures, que avui ho entenc tot!”.