'Pandèmia Stars' 2025

El nou hospital i-Covid de Pere Virgili, durant les obres al principi de l'any passat
El nou hospital i-Covid de Pere Virgili, durant les obres al principi de l'any passat | À.G.P.

Periodista i Guionista

@ernestcauhe

Àlex Arenas rep la noticia amb estupor. El test no deixa marge a cap dubte. Dues línies paral·leles ben marcades. És positiu. No s’havia plantejat mai tenir criatures però a vegades -ho havia sentit a dir- aquestes notícies arriben sense avisar. Un tsunami de pensaments anticipatius i catastròfics li vénen al cap. Estarà sa? El voldrem dur a l’escola bressol? Com minimitzarem riscos amb l’entrada d’un vector de transmissió tan potent a la família? Imagina com li explicarà orgullós el seu pic sobtat a Google Trends durant la pandèmia d’inicis de dècada, i li passarà els vídeos de les intervencions a tv3. Però té por. La startup dedicada a produir filtres purificadors d’aire que va fundar fa uns anys no li va bé. Potser haurà de tornar a la precària i anònima vida acadèmica. No està sent fàcil per ell, la vida, des que va acabar la pandèmia. 

Argimon, Padrós i Trilla es troben cada cap de setmana a l’Open Medical Catalunya de la Federació Catalana de Golf

Oriol Mitjà fa mesos que va prendre la determinació. Primer va abandonar les xarxes socials i ara, coincidint amb l’1 de gener del 2025 ha decidit apagar per sempre el telèfon mòbil que fa anys que circula entre els periodistes i productors de televisió. Lluny del focus públic, és més feliç que mai investigant com eradicar una estranya malaltia tropical. És ambaixador d’organismes internacionals i sona com a premi Nobel per a la pròxima dècada. Ell no en vol ni sentir a parlar.

Clara Prats viu confortable a Washington. L’adaptació familiar no ha estat senzilla, però l’oportunitat que li va brindar un centre d’investigació amb uns recursos que mai havia pogut ni imaginar era irrebutjable. Continua sense tenir entrada pròpia a la Viquipèdia, tot i ser una de les científiques catalanes de més prestigi. És dona. I discreta.

Argimon, Padrós i Trilla es troben cada cap de setmana a l’Open Medical Catalunya organitzat per la Federació Catalana de Golf. Hi han agafat afició. I han decidit que mai més tornaran a posar-se la bata, que ja els toca. La tenen penjada a l’armari per si mai s’obliden que van servir, amb més o menys encert però amb tota la vocació, durant la pitjor crisi sanitària de la nostra generació.