No només hi havia Covid

Cua per entrar al mercat de l'Abaceria, al passeig de Sant Joan, quan havíem de guardar distància de seguretat
Cua per entrar al mercat de l'Abaceria, al passeig de Sant Joan, quan havíem de guardar distància de seguretat | Joanna Chichelnitzky

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

Porto uns quants mesos fent-me una reflexió relacionada amb la famosa pandèmia i crec que, tal com estem i amb el temps que ha passat, és el moment de posar-la a l’abast de tothom perquè faci el seu pensament. 

Va arribar el moment, potser una decisió lògica, encara que jo no estic gens d’acord, que només ens dediquéssim a la Covid

Està clar que, quan va aparèixer la Covid-19, es va veure de seguida que la nostra estimada sanitat no estava preparada per una situació semblant. Havíem fanfarronejat de les nostres genuïnes retallades i, ara, hem vist els bons resultats que això ha suposat.

Va arribar el moment, potser va ser una decisió lògica, encara que jo no estic gens d’acord, de decidir que només ens dediquéssim a la Covid i deixéssim de banda tot el demés.

Molta de la gent que tenien controls cada cert temps perquè no es reproduís alguna malaltia o no s’iniciés, l’Assistència Primària per la gent més gran, aquells que tenien a casa algun tipus de tractament que necessitava de controls, etc... van deixar de ser, en gran manera, part de la Sanitat Pública com a tal.

Podria explicar molts casos, però el més important és que moltes d’aquestes persones ja no estan entre nosaltres, precisament, perquè van estar quasi dos anys sense rebre cap acompanyament.

Quedi clar, que no estic fent una crítica als seus treballadors i treballadores, sinó que intento posar en qüestió uns fets que crec que s’han de tenir en compte.

No tinc gaires caràcters per explicar-me millor, però espero que se m’hagi entès i que serveixi perquè algun dia, a qui li toqui, faci una anàlisi amb molta concreció i es puguin derivar responsabilitats d’una manera crítica, però tranquil·la.