Les presses no són bones...

Portes obertes als jardins de l'Alzina, al desembre passat
Portes obertes als jardins de l'Alzina, al desembre passat | Cedida

Davant de la imminent apertura de l'espai de l'alzina i les casetes del carrer Encarnació, Amics del Verd i el Patrimoni de Gràcia i el grup d'agitació sociocultural Agita't Gràcia, manifestem:

- L'apertura de l'espai, decidida unilateralment per l'Ajuntament, és precipitada, atès que l'espai no reuneix les condicions mínimes:
*El mur amb l'alçada actual no permet la visió total de l'espai des de l'exterior, manté punts cecs que poden ser espais on es produeixin agressions.
*Segons criteri de tècnics que ens han assessorat, les arrels de l'alzina no estan prou protegides. Cal fer-ho per tal que en ser zona pública de pas, no pateixin. L'alzina és un dels principals motius de la lluita veïnal. 

L'apertura de l'espai, decidida unilateralment per l'Ajuntament, és precipitada, atès que l'espai no reuneix les condicions mínimes

*L'espai no té ni punt d'aigua ni punt de llum, elements que s'han demanat reiteradament a l'Ajuntament, juntament amb una caseta per guardar les eines del futur hort veïnal.
*Des de l'assemblea s'ha presentat a l'Ajuntament un projecte de replantació cogestionada que abans de la precipitada apertura s'hauria d'haver completat, si més no en la seva fase inicial. Ara mateix, l'espai és erm i sense gràcia. No és això el que volem oferir al barri. La pressa en voler obrir ara respon a raons de caràcter polític que són alienes al nostre criteri.
*Amics del Verd i el Patrimoni de Gràcia i Agita't Gràcia volem, així mateix, manifestar públicament la nostra posició crítica amb la proposta de construcció prevista per l'Ajuntament en el projecte finalista per a l'espai quan encara no s'ha obert un procés participatiu al barri en el qual les diferents entitats vinculades a l'assemblea hauran de participar. L'espai, guanyat per la lluita veïnal, ha de ser codissenyat i escoltant totes les veus.

La cogestió veïnal de l’espai passa, també, per acordar el calendari d'apertura i les condicions per a fer-la.

Per això, Agita’t Gràcia i Amics del Verd i el Patrimoni de Gràcia, no ens sentim interpel·lats per l'obertura unilateral d’aquest diumenge.

No a les presses, No a l'apertura el diumenge 3 d'abril.

Amics del Verd i el Patrimoni de Gràcia i Agita't Gràcia