Carregant pòlvora

Escenes de la representació d'enguany de la Revolta de les Quintes
Escenes de la representació d'enguany de la Revolta de les Quintes | Josep Maria Contel

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

Puc entendre que la gent opini sobre tot allò que cregui necessari i sense cap mena de censura, però seria fantàstic que ho fes tenint clares totes les opcions i possibilitats, no només coneixent un o una de les bandes de tota la qüestió. 

S'han dit moltes mentides dels Trabucaires: que no s'estimen la Revolta

I això ha estat passant darrerament amb els Trabucaires de la Vila de Gràcia, que van prendre la decisió de fer canvis a la direcció artística de la Revolta de les Quintes, i sembla que hi ha hagut un terratrèmol important. Han aparegut diverses opinions, sobretot des d’un costat dels factors involucrats, sempre carregant contra l’entitat, això sí, amb desconeixement total de les raons i dels perquès. 

Sap greu que gent com la Lola faci una columna a l’Independent o que es parli durant 40 minuts a l’Infogràcia de Ràdio Gràcia, i que en cap de les ocasions s’hagi donat la possibilitat a l’altre costat de poder dir la seva. En aquest cas, crec que és més dolorós el cas de Ràdio Gràcia, que van dir en antena al mateix programa que donarien la paraula als Trabucaires per poder-se explicar, i encara estan esperant. De fet, es van dir moltes mentides, com per exemple, que els Trabucaires no s’estimaven la Revolta, i allà s’han quedat. 

Potser, si no hagués coincidit en el temps que a l’anterior directora li donessin la medalla d’Honor de Barcelona, no s’hagués produït tant aldarull o, potser, si la gent tingués ganes d’informar-se millor, com a mínim, no dirien el que diuen. 

En fi, que cadascú carregui amb allò que pensa i creu, però els hi puc dir als Trabucaires que poden estar tranquils.