Tres Lliris: un cop més a la gestió de Colau

Entrada al casal popular Tres Lliris
Entrada al casal popular Tres Lliris | À.G.P.

La setmana passada vam conèixer la nova imputació del regidor Eloi Badia, que se suma a l’anterior per l’assumpte de Tersa i un possible delicte mediambiental. En aquest cas, s’investigarà la possible cessió irregular de l’ús de l’antiga comissaria de Lesseps. No sabem com acabaran aquestes investigacions; el que sí sabem és que la manca de transparència en les polítiques de ciutat no són noves, que aquest no és el primer cas i tampoc serà l’últim. 

Creiem que un grup molt reduït no representa als milers de joves graciencs

Com a conseller portaveu del grup de Ciutadans, vaig demanar al passat plenari que s’organitzés un concurs públic perquè qualsevol entitat interessada en aquest espai pogués presentar un projecte i pogués votar el veïnat quina és la visió que vol donar al barri a través de l’equipament. Es tractava d’una iniciativa tant obvia en quant al seu caràcter transparent i participatiu que fins i tot el PSC, qui forma part del govern de Colau, va trencar la unitat de vot i es va abstenir. 

Eloi Badia diu que el casal popular Tres Lliris és el jovent gracienc. Nosaltres creiem que un grup molt reduït no representa als milers de joves graciencs. Això parla del seu fracàs en la participació veïnal i la seva parcialitat amb entitats afins. Sí, parcialitat, perquè per ell, determinats grups i associacions de veïns no compten amb veu per participar en el futur del seu barri. Si no, que preguntin a l’associació de veïns de Torrent de l’Olla, els impulsors de la denúncia, o els veïns i veïnes dels carrers propers, que han hagut d’aguantar desenes d’intervencions policials i botellots al llarg dels anys. Per culpa de la permissivitat de Colau amb un grup de joves que mai han tingut el mínim interès per complir amb les ordenances de civisme ni representar a tot el conjunt del veïnat, si no d’utilitzar un local públic pels seus propis interessos. 

I aquesta manca d’imparcialitat i escolta veïnal es materialitza en decisions com aquesta. Els veïns ens vam assabentar de la intenció de tornar a cedir l’ús de l’antiga comissaria de Lesseps al casal popular Tres Lliris per l’Independent de Gràcia. A un grup que sempre s’ha negat a oferir un projecte plural pel barri i a ser fiscalitzat per l’administració. Els mateixos qui van okupar la comissaria originàriament. Els mateixos que, durant molt de temps, han ocupat aquest espai per les seves activitats sense llicència. 

Gràcia necessita un canvi radical de fer política i fer barri. Un projecte de ciutat que englobi a tot el veïnat i no tan sols a determinats grups i associacions. I no un districte només per alguns. 

Arturo Carrasco, portaveu del grup municipal de Ciutadans a Gràcia