Diem no, digueu no

Cua de votació a l'entrada del Nou Sardenya a les darreres eleccions a l'Europa, al desembre del 2020
Cua de votació a l'entrada del Nou Sardenya a les darreres eleccions a l'Europa, al desembre del 2020 | À.G.P.

El Club Esportiu Europa té un president i una junta, d’acord amb els Estatuts aprovats pels socis i sòcies. Els Estatus determinen la composició de la junta, les funcions del president i de cadascun dels membres, i el seu funcionament, tot respectant la normativa legal del Codi Civil de Catalunya. Fem el que s’ha de fer d’acord amb els estatuts i la llei. 

Quan preparava la meva candidatura, el 2020, vaig contactar amb dos dels socis mocionistes. Van refusar formar-ne part, atès que no volien passar per les urnes; això sí, van demanar que passades les eleccions s’incorporessin a la junta tres membres del col·lectiu Eskapulats: ells dos i un tercer a determinar. Vaig atendre la seva petició pensant en l’interès del Club. Ara, per la porta del darrera, volen canviar el que els socis i sòcies van decidir a les urnes el desembre de 2020. Pot ser estatutàriament viable però no sembla legítim des d’un punt de vista democràtic, especialment quan la motivació de la censura és tan prima, artificial i interessada. 

Socis i sòcies de l'Europa: votareu en una data propera; haureu de triar entre sí (dimissió de la junta actual) o no (mantenir el projecte, ratificat a les eleccions de 2020)

Enguany el primer equip masculí ha perdut la categoria. Tothom confiava en el projecte que els anteriors quatre anys havia passat de patir, a jugar play-off i, finalment, a assolir un campionat i ascens directe el maig de 2021. La temporada ha estat excel·lent per a la resta d’equips principals: primer equip femení ascendit i campió de lliga, filial masculí ascendit i campió de lliga, juvenil A masculí i femení a la màxima categoria. Diversos equips de base també han assolit campionats de lliga i ascensos de categoria. Els èxits són el resultat de decisions adoptades, totes, a proposta de la comissió esportiva i exposades i ratificades en junta directiva. Els socis mocionistes van plegar del càrrec de directius a mitjans de febrer amb totes les decisions preses. Mai van discrepar de cap decisió, especialment de les més compromeses. Quan van comprovar que no podien imposar els seus criteris a la junta directiva, van decidir sortir i presentar una oportunista moció que, en realitat, és una censura contra ells. 

El nomenament, a l’inici d’aquesta temporada, d’una coordinadora esportiva per al futbol femení ha permès assolir èxits esportius. Per a la propera temporada, la junta directiva ha creat el càrrec de director esportiu per als tres principals equips masculins. Estem convençuts que el nou director esportiu aconseguirà implantar un model futbolístic que ens farà créixer com a Club i assolir més triomfs esportius. 

La bona relació amb el districte ens facilita molt les coses en temes de representació, organització d’esdeveniments, assistència, etc. Tenir algú que coneix els espais i les persones, i s’hi mou amb facilitat, és un avantatge: es guanya en presència que, a més, és de més qualitat (poder ser en el moment adequat en el lloc adequat i parlant amb la persona adequada). 

L’objectiu social i institucional del mandat és guanyar relació amb les entitats i l’obertura a l’entorn. A hores d’ara, per qualsevol activitat social o cultural que es faci a Gràcia es compta amb l’Europa com a part integrant i entitat rellevant. Moltes més entitats i persones se’ns acosten, i això ens fa ser més grans. La crescuda de la massa social del club ha estat molt rellevant, pràcticament hem doblat respecte la temporada anterior. 

El club avança amb pas ferm cap al sanejament econòmic. Els socis i sòcies han pogut veure i han aprovat els comptes en les assembles ordinàries, amb total transparència. Els pagaments es fan amb puntualitat, sense endarreriments, el que, malauradament, no és costum en l’àmbit dels clubs de futbol. 

Socis i sòcies: votareu en una data propera. Haureu de triar entre SÍ (dimissió de la junta actual, deixar el club en mans d’una gestora i convocar eleccions) o NO (mantenir la junta actual i el seu projecte, que va ser ratificat a les eleccions del 2020). 

Víctor Martínez Izquierdo, president del Club Esportiu Europa