Nova llei d'habitatge

Informació d'habitatges públics per a gent gran de l'espai Quiró, aquest dimecres a la plaça Sanllehy
Informació d'habitatges públics per a gent gran de l'espai Quiró, aquest dimecres a la plaça Sanllehy | À.G.P.

Ull de dona

L’habitatge assequible és una reivindicació cabdal del les dones i el veïnat de Gràcia. Hem d’estar amatents amb quina Llei d’Habitatge s’aprova a l’estat. La nostra alcaldessa ha anat a Madrid per presentar-hi esmenes ja que està en tràmit al Congrés. Barcelona és una ciutat amb un percentatge alt de persones en règim de lloguer: 40%.

La llei ha de protegir les famílies treballadores i limitar de veritat els preus de lloguer

Cal que la Llei protegeixi les famílies treballadores i limitar de manera efectiva els preus de lloguer, tal com reclamen els moviments socials: una regulació dels lloguers efectiva que no permeti les pujades abusives i abaixi preus excessius; evitar els desnonaments de famílies vulnerables obligant els grans tenidors a fer lloguers socials abans d'un desnonament i introduint la mediació en el cas de petits propietaris; una fiscalitat antiespeculativa que ajudi als bons empresaris i cooperatives que volen construir habitatge de lloguer i assequible, i alhora penalitzi als fons voltors que només volen especular; finançament de l'1% del PIB per ampliar el parc públic d'habitatge, igual que altres països europeus.

Si la llei s’aprova tal com s’ha presentat no canviarà la realitat del mercat de l’habitatge i això és inacceptable. Pensem que també s’hauria d’acomplir allò que el 30% de l’obra nova siguin pisos de protecció social.