Respectem a Guarnim

Els guarniments de les escoles participants a la Festa del projecte Guarnim, celebrada el 2 de juny passat
Els guarniments de les escoles participants a la Festa del projecte Guarnim, celebrada el 2 de juny passat | @guarnimprojecte

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

Aquest dijous passat vam poder tornar a viure, després de la tant obligatòria aturada per la pandèmia, de la Festa que organitza l’Associació Guarnim. Per qui no ho sàpiga, el seu projecte es resumeix en portar a les escoles la cultura popular, on ara mateix estan centrats en ensenyar que són i que signifiquen Sant Medir i la Festa Major. 

Segurament és un dels projectes més interessants que es fan al nostre Districte

Com deia, la gent de Guarnim van aplegar a la Plaça de la Vila a totes les classes dels col·legis que s’han animat a participar aquest any. Així, comencen a omplir els seus espais de guarnits, com si aquest any la Festa Major s’hagués volgut avançar un parell de mesos i, un cop completats, cadascuna fa el seu pregó, s’encén la traca i comença la cercavila amb música i uns convidats de renom com en Torradet i la Gresca. Hi ha premis, actuacions dels mateixos participants i es va posar punt i final amb un fantàstic concert d’una big band d’alumnes de 6è d’ESO. En resum, una gran Festa Major en petit format. 

Potser, quan llegiu això, no us venen moltes emocions ni ganes per anar a veure-la, però si la viviu veient les ganes, els somriures i la gran motivació dels nens i les nenes, entendríeu el per què heu de formar-ne part. 

En la meva humil opinió, segurament és un dels projectes més interessants que es fan al nostre Districte i, sens dubte, hem de seguir donant-li suport. Administracions, poseu-vos les piles i entengueu que la nostra cultura popular necessita iniciatives com aquesta. 

Potser així acabem aprenent les nostres tradicions, a saber gaudir de les Festes i, especialment, a respectar els guarnits.