Problema número 2 del sistema educatiu

Millores al mur exterior de la pista esportiva de l'escola Farigola
Millores al mur exterior de la pista esportiva de l'escola Farigola | À.G.P.

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Benvolgut Síndic de Greuges,

m’adreço a vostès en aquesta carta oberta. Junt amb moltíssima gent, vaig participat en els 5 dies de vaga del sector de l’educació. Com ja saben, la vaga va ser convocada de forma unitària per 7 sindicats (sectorials i generalistes), la CNT i els sindicats d’estudiants (que es van unir els dos últims dies). Donada la capacitat de negociació de la conselleria i el govern, considero que, tot i que tenim un bon equip de representants sindicals, ens trobem en situació de desemparament davant l’administració.

Repassant les seves últimes actuacions sobre el “Pacte contra la segregació escolar”, podria estar d'acord amb vostès en que el problema número 1 del nostre sistema educatiu és la segregació escolar; espero que aleshores també podríem acordar que, actualment, el problema número 2 és una conselleria que no escolta els i les docents i que no creu en la funció pública. Sóc d’aquestes persones ingènues que encara ho fa; això de creure que hi ha certs drets que només es poden garantir des d’un espai públic de qualitat.

És per això que també crec en vostès i aquesta vegada, els envio una carta oberta. De moment, agafin si us plau, qualsevol dels greuges que està patint l’escola pública catalana des de fa més de 10 anys, qualsevol de les demandes dels sindicats serien idònies per obrir una actuació d’ofici.

Luna Haro Mancera