La llibertat, el secret de sortir a córrer

Sortida de la cursa Directa del CEG, al carrer Saragossa amb el Tibidabo al fons
Sortida de la cursa Directa del CEG, al carrer Saragossa amb el Tibidabo al fons | À.G.P:

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

Què deu tenir el fet de córrer per aglutinar tants practicants? Els turons de la Salut, el Coll, Vallcarca i Penitents són testimonis diaris de gent que surt de casa amb samarreta i vambes de running per fer uns quilòmetres. Consultant diversos esportistes sobre el tema arribes a la conclusió que aquesta pràctica esportiva, que sovint es realitza de manera individual, genera una sensació de llibertat. Aquest sentiment augmenta quan se surt de la ciutat i es recorren muntanyes. La segona sensació que provoca és de soledat buscada. De fet, córrer en parella o en grup no ofereix gaires oportunitats per donar conversa, i això afavoreix aquesta solitud desitjada.

Si es fa en parella o en grup, el 'running' no ofereix gaires opcions per donar conversa

Prova de l'èxit d'aquesta activitat esportiva, el calendari gracienc de marxes i curses va començar a caminar (o a córrer) al maig amb la disputa de la 1a Directa Tibidabo. Organitzada pel Club Excursionista de Gràcia, de celebració pel centenari, més de 120 atletes van completar l'itinerari amb la imatge de la muntanya des del carrer Saragossa. Aquesta prova de resistència ha estat el preludi de la Matagalls Montserrat, que tancarà les inscripcions diumenge 19 i tindrà lloc el 17 i 18 de setembre.

La cursa anirà precedida d'una altra clàssica: la marxa Gràcia Montserrat, amb sortida dissabte 18 de la plaça de la Vila. També tindrà lloc la caminada Papiol Montserrat, de menys recorregut. La Unió Excursionista de Catalunya a Gràcia organitza totes dues rutes.

Mentre arribin a Montserrat els darrers participants d'aquestes dues travesses, a la plaça Joanic arrencarà la cursa Els 10 blaus, a càrrec dels Castellers de la Vila de Gràcia. Tot plegat per la llibertat de sortir a córrer.