Reconnectem

Signatura del conveni amb Gràcia Solidària
Signatura del conveni amb Gràcia Solidària | Cedida

L’Associació Cultural L’independent de Gràcia és una entitat sense ànim de lucre, nascuda el gener de 2014 per a continuar l’edició del setmanari L’independent de Gràcia, fundat l’agost de 2000.

Aquesta setmana, en el marc del 7è Congrés de la Taula del Sector social, celebrat sota el lema 'El repte de la reconstrucció social', hem sentit al ponent introductori del congrés, Cormac Russell, Director General i fundador de Nurture Development Limited, animar al conjunt d’institucions, associacions i administració pública a posar al centre del nostre entorn al “barri“ i més  concretament, a les seves comunitats com el subjecte generador de solucions i respostes davant dels seus propis reptes. Per aconseguir-ho, ens anima a un procés de tres passos:

1. Descobrir-nos, identificant tot allò que tenim, que sabem fer, que ens empodera, que ens enorgulleix com a individus i col·lectiu.
2. Connectant, mitjançant el reconeixement d’allò que hem perdut o que entenem que necessitem a fi de poder millorar les nostres vides.  
3. Mobilitzant-nos, aportant allò que tenim i compartint-ho tots junts.

Hem començat a establir nous marcs de col·laboració i intercanvi entre entitats; un intercanvi de reconeixement sobre les nostres capacitats mútues

Havent interpretat millor o pitjor el conjunt de la intervenció anterior,  he pogut recapitular sobre els darrers mesos de l’existència d’aquest setmanari i els problemes que ha hagut d’afrontar per continuar estant disponible cada setmana al territori per a la seva lectura.

Aquesta revisió m’ha fet veure que poder continuar escrivint en aquest número del setmanari és un fet que posa de rellevància l’impuls, desig i reconeixement de les capacitats i compromís de l’Associació L’Independent de Gràcia i tot l’equip de redacció i tècnic. Ens descobrim a nosaltres mateixos com un entorn implicat i de treball amb el territori i els seus habitants. Redescobrim el sentiment d’orgull sobre l’Independent de Gràcia per part d’altres entitats i institucions, que ens animen a continuar. Fruit de tot això, volem i estem treballant per reorientar prioritats i reconèixer allò que ens fa falta i que pot millorar el diàleg i el coneixement en i amb el territori i com no, estem mobilitzant-nos amb altres entitats a fi de construir solucions i cooperar per poder afrontar els reptes comuns i millorar les capacitats d’ambdues parts. Així, durant aquests mesos hem començat a establir acords amb diverses organitzacions del territori, com la Fundació Festa Major de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, el Centre Moral i Instructiu de Gràcia, el Club Esportiu Europa, Gràcia Solidària (vegeu fotos inferiors) i altres que estem preparant.

Estem duent una reconnexió conjunta, i és amb aquesta voluntat que hem començat a establir aquests nous marcs de col·laboració i intercanvi entre entitats. Un intercanvi i reconeixement sobre les nostres capacitats mútues.

Desitgem que això pugui ser una contribució més a la capacitat gracienca de cercar solucions compartides). Si creieu que podem fer quelcom junts no dubteu a contactar-nos al correu: junta@independent.cat.

Gràcies, acidH

La distribució és un dels pilars que sostenen el projecte de  l'Independent de Gràcia. Una part del repartiment la fan els alumnes de l'escola de l'acidH, que dilluns van celebrar la festa de cloenda del curs (vegeu foto inferior). El nostre agraïment pel seu esforç i feina ben feta cada divendres.

Emeteri Frago, president de l'Associació Cultural L'independent de Gràcia

Alumnes de l'escola de l'acidH, amb un detall per als representants de L'independent
Conveni amb la Fundació Festa Major de Gràcia
Signatura del conveni amb Lluïsos de Gràcia
Signatura del conveni amb el Centre Moral i Instructiu de Gràcia
Signatura del conveni amb el Club Esportiu Europa