Lladres i serenos

Operaris municipals netejant pintades al mur de La Salle, al carrer Verntallat
Operaris municipals netejant pintades al mur de La Salle, al carrer Verntallat | À.G.P.

De Lladres n’hi ha hagut sempre i de tona mena. De Serenos n’hi havia, antigament, eren, entre altres coses, els Funcionaris encarregats de la vigilància nocturna a poblacions petites i alguns barris de les ciutats. Portaven un xiulet que bufaven quan calia avisar a la policia, que sovint no els feien cas i d’aquí ve l’expressió “M’han pres pel pito del Sereno”. Dit això, volia parlar dels barris de la nostra Vila. 

Gràcia s'està desbordant i ha de millorar en seguretat, civisme i neteja

Segur que moltes heu observat que cada vegada hi ha més cartells d’alarmes a un gran nombre de portals, cases i pisos i, qui no pot pagar aquest servei, intenta posar reixes, torretes, mampares de fusta i altres objectes per evitar que els lladres entrin a casa teva de dia o de nit. Sembla confirmar-se que hi ha bandes de lladres ben organitzades que busquen espais on poder robar, controlant accessos i moviments de les possibles víctimes. També hi ha els lladregots de comerços, farmàcies i, darrerament, en un local de la Comissió de Festes, per robar-hi eines i equip de so.

Gràcia s’està desbordant i ha de millorar en seguretat, civisme i neteja. D’acord, falten recursos, però alguna cosa s’ha de fer. Potser recuperar la figura del Sereno? Reforçar la neteja? Qui s’encarrega de la vigilància i seguretat de veïnes i veïns? Malgrat queixes i denúncies, si us plau, que no ens prenguin “pel pito del Sereno”. Cuidem-nos!